18 C
Athens

Euroleague χωρίς Ρώσους: Η οριστική βαθμολογία και τι ισχύει για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Τα ματς των ρωσικών ομάδων θα θεωρηθούν ως μη γενόμενα στη φετινή Euroleague και αυτά είναι τα νέα δεδομένα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στη διοργάνωση

Η αποβολή των ρωσικών ομάδων από τη φετινή Euroleague θεωρείται πλέον δεδομένη και θα επικυρωθεί επίσημα στις 21 Μαρτίου, αν όχι νωρίτερα. Κι αν αυτή η εξέλιξη ήταν η επικρατέστερη, κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα ίσχυε στη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Οι απαντήσεις δόθηκαν σήμερα μετά την ψηφοφορία των μετόχων της Euroleague. Το αρχικό σενάριο για απαλοιφή όλων των αγώνων των ρωσικών συλλόγων ήταν αυτό που επικράτησε κι έτσι η νέα βαθμολογία θα προκύψει με 28 αγωνιστικές για κάθε ομάδα. Η μεγάλη χαμένη της υπόθεσης ήταν η Φενέρ που είχε 3-0 με τους Ρώσους, ενώ και η Μονακό είδε τις 4 νίκες της σε πέντε ματς να κάνουν φτερά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, οι Ερυθρόλευκοι όχι μόνο κλείδωσαν την πρόκριση, αλλά και μια θέση στην πρώτη πεντάδα. Στο καλύτερο σενάριο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα διεκδικήσει την 3η θέση από την Αρμάνι, ενώ στο χειρότερο θα βρεθεί 5η. Βάσει πιθανοτήτων, η διασταύρωση με την Εφές είναι η επικρατέστερη – είτε με πλεονέκτημα είτε με μειονέκτημα έδρας -, αλλά σε περίπτωση υπέρβασης (τέτοια θα είναι η 3η θέση), οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την Μπάγερν ή τη Μακάμπι, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στις τελευταίες αγωνιστικές.

https://athlosnews.gr/ta-dyo-idanika-senaria-gia-ton-olybiako-tritos-i-armani-sta-plei-of-tis-euroleague/

Από την άλλη, η Μπάγερν έβγαλε από πάνω της τον βραχνά του 0-3 κόντρα στις ρωσικές ομάδες και μπορεί να θεωρεί δεδομένη την παρουσία της στα πλέι οφ. Τέλος, η μια νίκη που αφαιρέθηκε από τον Παναθηναϊκό τον στέλνει αυτόματα στον πάτο της βαθμολογίας, αφού υστερεί στην ισοβαθμία με τη Ζαλγκίρις…

Η νέα βαθμολογία της Euroleague που θα ισχύει από 21 Μαρτίου

1. Μπαρτσελόνα 18-4
2. Ρεάλ Μαδρίτης 16-5
3. Αρμάνι Μιλάνο 16-6
4. Ολυμπιακός 15-7
5. Αναντολού Εφές 12-8
6. Μπάγερν 12-10
7. Μακάμπι 11-10
8. Μονακό 10-13
9. Φενέρμπαχτσε 9-13
10.Ερυθρός Αστέρας 9-12
11. Άλμπα Βερολίνου 8-12
12. Μπασκόνια 7-15
13. Βιλερμπάν 7-15
14. Ζάλγκιρις 6-16
15. Παναθηναϊκός 6-16

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς