18.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο καθησυχασμός για Τικίνιο – Μανωλά και το πανευρωπαϊκό αήττητο ρεκόρ παρέα με την Πόρτο

Ο Ολυμπιακός «σκόρπισε» τον Αστέρα και τον τρόμο ενόψει της συνέχειας στα play-off και πλέον περιμένει ένα στραβοπάτημα της Πόρτο στην Πορτογαλία για να μείνει ως η μόνη αήττητη ομάδα στα 55 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη

Ο Ολυμπιακός «σκόρπισε» με 5-1 τον Αστέρα Τρίπολης για την εξ’ αναβολής αγωνιστική της Super League 1 κι έστειλε μήνυμα… τρόμου σε όσους πίστεψαν ότι θα τραβήξει χειρόφρενο τώρα που μένει μόνο η μαθηματικού εξασφάλιση του 47ου πρωταθλήματος.

Οι Ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς πάτησαν γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης που «καιγόταν» για βαθμούς και με δύο γκολ του Μασούρα και συνολικά 4 διαφορετικούς σκόρερ έστειλε μήνυμα ενόψει των play-off, όπου θα επιδιώξει να κερδίσει όλα τα ματς, ώστε να πανηγυρίσει το αήττητο πρωτάθλημα στο φινάλε της σεζόν, κάτι που στερήθηκε πέρυσι μετά την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες εξακολουθούν να καταγράφουν ρεκόρ στην Ευρώπη αφού με ρεκόρ 20-5-0 είναι μέσα στις δύο μοναδικές αήττητες ομάδες στη γηραιά ήπειρο, ανάμεσα σε 55 πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μαζί του βρίσκεται μόνο η Πόρτο που επίσης δεν χάνει ούτε με αίτηση φέτος στην Πορτογαλία (20-4-0) και οδεύουν προς το νταμπλ μετά και τη χθεσινή τους επικράτησα με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στην Σπόρτινγκ. Αήττητοι και ωραίοι, ο Θρύλος και οι «Δράκοι» φαίνεται ότι θα ηττηθούν μόνο… αν παίξουν μεταξύ τους!

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Μαρτίνς ανησύχησε για την κατάσταση των Τικίνιο και Μανωλά που αντικαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα λόγω ενοχλήσεων, ωστόσο στις τάξεις των πρωταθλητών Ελλάδας επικρατεί εφησυχασμός από τα πρώτα δείγματα της «ζημιάς» με τον Βραζιλιάνο στράικερ να έχει θέμα στον προσαγωγό που δεν αναμένεται να τον κρατήσει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα και τον Έλληνα αμυντικό να κάνει επίσης αγώνα δρόμου για να προλάβει ακόμα και το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Άρη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς