21 C
Athens

Αγραβάνης: Ήμασταν αποφασισμένοι για τη νίκη, βλέπω εκπληκτική βελτίωση στον Μωραΐτη

Η Ελλάδα έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη κι έβαλε από τώρα τις βάσεις για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση το σύνολο του Σωτήρη Μανωλόπουλου παρουσιάστηκε διαβασμένο και παθιασμένο για τη νίκη έχοντας σε μεγάλη βραδιά τους Παπαγιάννη και Αγραβάνη, που είχαν «κρύο αίμα» στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Ο άσος του Προμηθέα σε δηλώσεις του μετά το ματς στάθηκε στην ομοιογένεια της ομάδας, την αυταπάρνηση της ήττας αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση του Μωραΐτη, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αγραβάνης:

«Η προσπάθεια όλων των παιδιών, σε άμυνα κι επίθεση, ήταν πολύ μεγάλη. Μας πίεζαν πολύ, αλλά στην επίθεση ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα ευστοχήσουμε. Όταν πλησίασαν στο -2 οι Τούρκοι φάνηκε η κλάση των παιδιών που έχουν κερδίσει τόσα πράγματα στην καριέρα τους. Όλα τα παιδιά ήταν τόσο αποφασισμένα, που και μικρά λάθη που κάναμε ήμασταν εκεί, δεν σταματούσαμε την προσπάθεια και παίζαμε όλοι σαν ομάδα.

Ο Μωραΐτης μπορεί να είναι μικρός, αλλά παίζει με μεγάλη ωριμότητα και τον χαίρομαι. Βλέπω εκπληκτική βελτίωση και δεν είναι εύκολο σε τόσο μικρή ηλικία να οργανώνει τόσο καλά την ομάδα. Εύχομαι να τα πάει ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Στα δύο πρώτα ματς υπήρχε ένα πρέπει και παραπάνω νευρικότητα, αλλά το καλύψαμε με την διάθεση και την ενέργειά μας. Στην επίθεση αρχικά έχασα κάποιες δικές μου φάσεις, αλλά μου βγήκαν τα σουτ από την περιφέρεια και τα παιδιά με βρήκαν πολλές φορές ελεύθερο.

Στην άμυνα ξέρουμε ότι έχοντας τον Παπαγιάννη πίσω έχουμε ένα φόβητρο. Βρήκαμε ομοιογένεια μέσα σε λίγες μέρες. Παίζουμε για τον κόσμο μας και πιστεύω πως οι Έλληνες πήραν μια μεγάλη χαρά σήμερα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς