24.3 C
Athens

Παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ: Πολωνία και Γαλλία αποσύρουν τη συμμετοχή τους αν δεν φύγει η διοργάνωση από τη Ρωσία

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ Ανδρών είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τα τέλη Αυγούστου στη Ρωσία και η FIVB έχει αποφασίσει να αφήσει το σπουδαίο τουρνουά να διεξαχθεί κανονικά και να μην προχωρήσει σε αλλαγή έδρας παρά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.

Οι ομοσπονδίες όμως δεν έχουν σκοπό να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα και για αυτό αποφάσισαν να δράσουν. Ήδη, Πολωνία και Γαλλία γνωστοποίησαν επίσημα μέσα από τα χείλη των προέδρων τους πως οι εθνικές ομάδες δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο τουρνουά αν δεν αλλάξει η έδρα.

Το σκεπτικό των ομοσπονδιών των δύο χωρών είναι κοινό και αυτονόητο: Δεν έχουν σκοπό να στηρίξουν με την παρουσία τους τη Ρωσία αφού η στάση τους στον πόλεμο είναι ξεκάθαρη και βρίσκονται στο πλευρό των Ουκρανών.

Η καυτή πατάτα βρίσκεται στα χέρια της FIVB, η οποία με τη σιωπή της ουσιαστικά στηρίζει τους Ρώσους. Ήδη δύο υπερδυνάμεις του παγκοσμίου βόλεϊ γνωστοποίησαν την απόφασή τους και μένει να φανεί αν θα ακολουθήσουν κι άλλες εθνικές ομάδες για να πιέσουν περαιτέρω την παγκόσμια ομοσπονδία να αλλάξει στάση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς