22.5 C
Athens

Αστέρας – Άρης 0-2: Βήμα Ευρώπης διά ποδός Καμαρά και Σάσα για τους ανεβασμένους Θεσσαλονικείς

Ο Άρης έκανε το 2/2 με τον Χερμάν Μπούργος στον πάγκο και με μία υπέροχη ενέργεια του Αμπουμπακάρ Καμαρά απέδρασε με ένα υπερπολύτιμο τρίποντο από την Αρκαδία που του δίνει το πάνω χέρι στη μάχη για την είσοδο στα play-off μετά τη χθεσινή τιμωρία του ΠΑΣ

Δύο ματς, δύο νίκες για τον Χερμάν Μπούργος στον πάγκο του Άρη. Οι Κίτρινοι απέδρασαν από την Τρίπολη χάρη στην υπέροχη ενέργεια του Αμπουμπακάρ Καμαρά και το παρθενικό γκολ του Σάσα στη σεζόν πριν το φινάλε και πλέον έχουν το πάνω χέρι (ακόμα κι αν δεν αλλάξει κάτι στο CAS για το -6) για το εισιτήριο που οδηγεί στην εξάδα της κατάταξης στην κανονική διάρκεια της Super League.

Με μία ακόμη πειστική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση και όντας κυνικός στις δύο από τις τρεις καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν ο Άρης πανηγύρισε μία επαγγελματική νίκη σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, η οποία του δίνει ώθηση και σημαντικό πλεονέκτημα για την κατάληψη ενός εκ των έξι θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη μετά και την τιμωρία των -5 βαθμών στον ΠΑΣ Γιάννινα που από 4ος έπεσε στην ένατη θέση.

Πλέον, οι Κίτρινοι εφόσον πάρουν πίσω τους έξι βαθμούς από το CAS για την υπόθεση Λάσκοφ θα έχουν εξασφαλισμένη την παρουσία τους στα play-off ανεβαίνοντας αυτομάτως στους 42 βαθμούς και  «πιάνοντας» την τρίτη ΑΕΚ, ενώ σε περίπτωση που δεν δικαιωθούν στη Λωζάνη και μείνουν στους 36 θα τους κάνει ακόμα και η ήττα από τον Ολυμπιακό με συνδυασμό αποτελεσμάτων ώστε να είναι αυτοί που θα πάρουν το εισιτήριο για το μίνι πρωτάθλημα την άνοιξη.

Το ματς

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο προσέφερε ελάχιστο θέαμα αλλά είχε τη φάση που εντέλει έκρινε την αναμέτρηση και δεν αποκλείεται να καθορίσει και την τελική εξάδα στην κατάταξη της Super League. Οι δύο ομάδες είχαν κατά βάση το μυαλό τους πρώτα στο τακτικό πλάνο και την εξουδετέρωση των ατού του αντιπάλου και όχι τόσο στο πώς θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για να σκοράρουν, κάτι που φάνηκε και στο χορτάρι καθώς για 44 λεπτά το μόνο που βλέπαμε ήταν δυνατές μονομαχίες, λάθη και τίποτα παραπάνω.

Ο Άρης θέλησε να πάρει την μπάλα στα πόδια του από τα πρώτα λεπτά, αλλά μόλις είδε τον Αστέρα να απειλεί με τα γρήγορα πόδια των Σονί και Ριέρα στην αντεπίθεση άλλαξε το τακτικό του πλάνο προσέχοντας περισσότερο τα νώτα του ελαχιστοποιώντας τα ρίσκα στην επίθεση. Από την άλλη οι Αρκάδες θέλησαν να γίνουν απειλητικοί κυρίως από την αριστερή τους πτέρυγα, εκεί όπου έπεσαν στο «τείχος» του Σούντγκρεν, ο οποίος βρέθηκε σε καλή μέρα και περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την ενέργεια των Σίτο και Άλβαρες.

Ο ΚΑΜΑΡΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟ «ΣΕΝΤΕΡΦΟΡΙΣΙΟ» ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ

Η καθαρή φάση για μία από τις δύο ομάδες αγνοούνταν μέχρι το 44′. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Καμαρά έκανε την πιο όμορφη ενέργειά του από τότε που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα σε επίσημο παιχνίδι, πέτυχε το «σεντερφορίσιο» γκολ που τόσο πολύ αναζητούσε και έθεσε τις βάσεις για το «διπλό» και την παρουσία των Κιτρίνων στα φετινά play-off.

Ο Ματίγια μάρκαρε στα όρια του επιτρεπτού αλλά «καθαρά» τον Βαλιέντε, η μπάλα κατέληξε στον Ιτούρμπε με τον Παραγουανό να κουβαλάει τη μπάλα μέχρι τα πέριξ της περιοχής δίνοντάς τη στον σωστό χρόνο στον άσο από τη Μαυριτανία που με όμορφη ντρίμπλα και τελείωμα στη γωνία του Παπαδόπουλου -μετά από κόντρα στο γόνατο του Ατιένθα- έγραψε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

ΚΥΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ (ΑΡΗΣ), ΑΣΤΟΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ (ΑΣΤΕΡΑΣ)

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ράσταβατς κέρδισε μέτρα κι αναζήτησε την άμεση απάντηση, ωστόσο στις δύο περιπτώσεις που απείλησε με ουσία την εστία του Κουέστα την πρώτη ο Ριέρα έστειλε με πλασέ στην κίνηση την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ισπανού και στην δεύτερη το γυριστό του Μπαράλες δεν βρήκε στόχο.

Οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν κοντά τις γραμμές του, ήταν σταθεροί αμυντικά και επί της ουσίας «χτύπησαν» για το τελικό 2-0 στο τέλος με τον Λούκας Σάσα να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα στη φετινή σεζόν μετά από ασίστ πάρε-βάλε από τον Ματέο Γκαρσία, που είχε περάσει ως αλλαγή στιγμές νωρίτερα.

Τελικό σκορ 0-2, αποτελεσματικότητα στο φουλ από τη μία (Άρης), ατυχία και έλλειψη ενέργειας μετά το 75′ από την άλλη (Αστέρας) με τη μάχη για την εξάδα καλά να κρατεί, ειδικότερα από τη στιγμή που οι Αρκάδες είναι ακόμα στο κόλπο (7οι με 35β. και στο -1 από τους Κίτρινους) αλλά έχουν δύσκολες αποστολές με ΑΕΚ και Ολυμπιακό στις επόμενες στροφές και τον ΟΦΗ (8ος με 34 και ένα ματς λιγότερο) να ακολουθεί, έχοντας ματς με τον Απόλλων Σμύρνης στην έδρα του την τελευταία αγωνιστική αφού πρώτα δοκιμαστεί στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΗΣ 0-2

Σκόρερ: 44′ Καμαρά, 90+5′ Σάσα

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Κορέια (ΠΟΡ)

Κίτρινες: Ατιένθα, Μουνάφο, Σόνι, Μπαράλες / Μαντσίνι, Σούντγκρεν, Ματέο Γκαρσία

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Ατιένζα, Καρμόνα, Άλβαρες, Βαλιέντε (76’ Τιλίκα), Μουνάφο, Σίτο (76’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (60’ Κρέσπι), Σονί (60’ Καπίγια), Μπαράλες.

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Λέισμαν, Μπράμπετς, Σάσα, Εντιαγέ (59’ Μπερτόγλιο / 68’ Ντουκουρέ), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (59’ Γκάμα), Ματίγια (68’ Ματέο Γκαρσία), Καμαρά (82’ Μπεναλουάν).

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς