16.4 C
Athens

Εξάρα της Λίβερπουλ στη Λιντς και στο -3 από τη Μαν. Σίτι, η Μπέρνλι σόκαρε την Τότεναμ (vid)

Η μάχη του τίτλου άναψε για τα καλά στην Αγγλία! Η Λίβερπουλ σκόρπισε με 6-0 στο Άνφιλντ τη Λιντς σε εξ αναβολής αναμέτρηση και μετά από 26 παιχνίδια οι Κόκκινοι του Κώστα Τσιμίκα (έμεινε στον πάγκο) βρίσκονται στο -3 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Η Λίβερπουλ δέχθηκε μόλις τρεις (!) τελικές συνολικά, έκανε 23 και σημείωσε έξι γκολ απέναντι στην ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα που έζησε τον εφιάλτη. Στο 15′ ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (έκανε χέρι ο Ντάλας) ενώ ο Αιγύπτιος με δεύτερο πέναλτι έκανε και το 3-0 και ενώ στο πρώτο μέρος έδωσε και ασίστ στον Μάτιπ. Οι γηπεδούχοι σχεδόν… σβηστά σημείωσαν άλλα τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, τα δύο με τον Μανέ και ένα με τον Φαν Ντάικ στην τελευταία φάση του αγώνα.

Από τον θρίαμβο στο Μάντσεστερ επί της Σίτι, στην ήττα με 1-0 στο Τερφ Μουρ από την Μπέρνλι. Η Τότεναμ δεν τα… έβγαλε πέρα και γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε 13 ματς απέναντι στην Μπέρνλι η οποία πήρε δεύτερο διαδοχικό τρίποντο και είναι στο -2 από την παραμονή (χρωστάει και ένα παιχνίδι).

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με την τρομερή κεφαλιά του Τζέι Ροντρίγκες, ωστόσο ο Λορίς είχε απάντηση. Ο Γάλλος δεν την είχε στην υπέροχη κεφαλιά του Μι μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπράουνχιλ στο 71′, με την ομάδα του Ντάις να χάνει ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ απέναντι σε μια Τότεναμ που είναι στο -7 από την 4η θέση και με δύο ματς λιγότερα.

Η Γουότφορντ έπειτα από την εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα, διασύρθηκε από την Κρίσταλ Πάλας και μάλιστα στο σπίτι της με 4-1! Η ομάδα του Ρόι Χόντσον βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Ματετά, ισοφάρισε με τον Σισοκό αλλά ο Γκάλαχερ έκανε το 1-2 για τους Λονδρέζους στο πρώτο μέρος.  Η Γουότφορντ πίεσε για την ισοφάριση αλλά η Πάλας με δύο γκολ του Ζαχά στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης διαμόρφωσε το τελικό 1-4 για να φέρει τους γηπεδούχους στο -4 από την παραμονή με παιχνίδι περισσότερο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς