19.7 C
Athens

Άρης – Ατρόμητος 3-0: Η εποχή Μπούργος ξεκίνησε με θέαμα και ουσία!

Ο Χερμάν Μπούργος έφερε άλλον αέρα στο Χαριλάου και οι Κίτρινοι με μία ολοκληρωτική εμφάνιση επικράτησαν άνετα του Ατρομήτου για να πατήσουν γερά στα πόδια τους στη μάχη της εξάδας

Ο Χερμάν Μπούργος ήρθε, η δυστοκία έφυγε. Ο Άρης στο ντεμπούτο του νέου του προπονητή παρουσιάστηκε ανανεωμένος, αποτελεσματικός και «φρέσκος» απέναντι στον Ατρόμητο που μάχεται για τη σωτηρία και πήρε μία πολύτιμη νίκη (3-0) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Μαντσίνι που σκόραρε δύο φορές για να φέρει τα χαμόγελα -μετά από καιρό- στις τάξεις των Κιτρίνων.

Σε ένα ματς που από το ξεκίνημά του βρήκε τον Ατρόμητο πίσω από την μπάλα και τον Άρη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες, η «κατάρα» του γκολ εξαφανίσθηκε χάρη στην ποιότητα του Μαντσίνι που μπροστά στα μάτια του συμπατριώτη του, Μπούργος, ξελάσπωσε την ομάδα του με δύο υπέροχα τελειώματα μετά από ενέργειες των Σούντγκρεν και Ιτούρμπε. Μάλιστα, ο Παραγουανός εξτρέμ με ασίστ και γκολ για το τελικό 3-0 τράβηξε επίσης τα βλέμματα πάνω του και απέσπασε το πιο «ζεστό» χειροκρότημα από τότε που υπέγραψε στους Κίτρινους.

Τελικό αποτέλεσμα 3-0 και υπερπολύτιμοι 3 βαθμοί για τους Θεσσαλονικείς που τους κρατούν ζωντανούς στην διεκδίκηση μίας θέσης για τα play-off (εν αναμονή και της απόφασης για το -6 από το CAS). Από την άλλη, για τους Περιστεριώτες ήταν μία ήττα «εντός προγράμματος», αφού τα πάντα αναφορικά με την θέση των μπαράζ θα κριθούν στα play-out.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Ο Άρης μπήκε από το πρώτο λεπτό με σκοπό να «πνίξει» τον αντίπαλο και με πολλές ιδέες, ενέργεια και κίνηση χωρίς την μπάλα που στερούταν στην εποχή Μάντζιου το κατάφερε κλείνοντας τον Ατρόμητο από πολύ νωρίς στα καρέ του. Κάθε αρχή και δύσκολη, λένε, κι αυτό ίσχυσε και για τους Κίτρινους που μέχρι τη φάση του 45+1′ είχαν τον τρόπο να φτάσουν μέχρι την περιοχή αλλά όχι και τη δυνατότητα να κερδίσουν τον εξαιρετικό Γιαννιώτη.

ΛΑΤΙΝ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ… 1-0

Τη λύση, τελικά, έδωσε ο Μαντσίνι λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνο με υπέροχο πλασέ στην κίνηση μετά από συστημένη σέντρα του Σούντγκρεν κι ενώ μόλις δύο λεπτά νωρίτερα  (44′) οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Ιτούρμπε, το οποίο όμως πάρθηκε πίσω από τον διαιτητή Ευαγγέλου μετά την παρέμβαση του VAR.

Ο Άρης «ξεμπούκωσε» χάρη στην ποιότητα του Αργεντίνου επιθετικού και τα πάντα έγιναν ευκολότερα ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Χερμάν Μπούργος δεν έκατσε στιγμή στον πάγκο του, έδινε συνεχώς οδηγίες στους νέους του παίκτες και μπήκε από νωρίς στο κλίμα της ομάδας με μία εμφάνιση που υποδουλώνει ότι ο Άρης θα εκμεταλλεύεται πλέον όλα τα επιθετικά του όπλα και θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο.

Στο 58′ η κατάσταση για τον νικητή της σημερινής αναμέτρησης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ξεκαθάρισε και πάλι διά ποδός Μαντσίνι. Ο Ιτούρμπε πάτησε περιοχή από τα δεξιά, σέντραρε σε σωστό χρόνο και με ένα τρομερό πλασέ στην κίνηση ο Μαντσίνι νίκησε ξανά τον Γιαννιώτη για να δώσει μεγάλη βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του.

Ο ΙΤΟΥΡΜΠΕ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ… ΜΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ

Το τελικό 3-0 μετά από συνολικά 22 τελικές (8 στην εστία) και κατοχή μπάλας στο 70% διαμόρφωσε για τους Θεσσαλονικείς ο Χουάν Ιτούρμπε που πραγματοποίησε μία άρτια εμφάνιση, την καλύτερη του μέχρι σήμερα με τη φανέλα του Άρη, πιστοποιώντας την εξαιρετική εικόνα με ένα τέρμα στο 83′ με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Άρης κέρδισε πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση μίας θέσης για τα play-off καθώς πλέον βρίσκεται στο -2 από τον έκτο Αστέρα Τρίπολης (νωρίτερα επικράτησε με 2-0 της Λαμίας), τον οποίο θα αντιμετωπίσει στην Αρκαδία το ερχόμενο Σάββατο (26/02).

Στην αντίπερα όχθη ο Ατρόμητος έμεινε στους 17 βαθμούς όντας στο -1 από την 12η Λαμία και τα πάντα αναφορικά με τη θέση των μπαράζ και την απευθείας σωτηρία θα κριθούν στα play-out που πλησιάζουν.

ΑΡΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3-0

Σκόρερ: 45+1′ Μαντσίνι, 58′ Μαντσίνι, 83′ Ιτούρμπε

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Ευαγγέλου

ΑΡΗΣ (Mπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (79’ Λούμορ), Σάσα, Εντιαγέ (69’ Μπερτόγλιο), Ματίγια, Ιτούρμπε (86’ Σάκιτς), Μαντσίνι (69’ Γκαρσία), Καμαρά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας (54’ Παπαδόπουλος), Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο (64’ Τζοβάρας), Έρλινγκμαρκ, Σάλομον (70’ Ντένιτς), Μουνίθ, Ροτάριου (64’ Σπιριντόνοβιτς), Κουλούρης, Αλιμπέκ (70’ Κλωναρίδης).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς