21.4 C
Athens

Κάλιαρι – Νάπολι 1-1: Οι Παρτενοπέι σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία να «πιάσουν» τη Μίλαν στην κορυφή (vid)

Η Νάπολι είχε την ευτυχία – κατάρα να αγωνίζεται την Δευτέρα στην 26η αγωνιστική της Serie A, γνωρίζοντας το τι έχουν κάνει μέσα στο σαββατοκύριακο οι δύο ομάδες του Μιλάνου (Μίλαν – Ίντερ) που βρίσκονται μαζί της στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Κι αφού η ομάδα του Σπαλέτι έμαθε τα ευχάριστα με τις γκέλες των Μιλανέζων από Σαλερνιτάνα και Σασουόλο αντίστοιχα αποφάσισε να βάλει τρικλοποδιά στον εαυτό της και να κλωτσήσει την ευκαιρία της συγκατοίκησης στην κορυφή με τη Μίλαν. Ο λόγος αυτής της αποτυχίας της εντοπίζεται στην σκληροτράχηλη ομάδα της Κάλιαρι που όχι μόνο έβαλε δύσκολα στους Παρτενοπέι αλλά κρατούσε στα χέρια της τους 3 βαθμούς μέχρι και το 85ο λεπτό. Τότε μίλησε η κλάση του Οσιμέν για το τελικό 1-1

Σε μία πραγματική μάχη με δυνατές μονομαχίες και αγωνία μέχρι το φινάλε στη Σαρδηνία, οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν σκληρά καρύδια και πήραν κεφάλι στο σκορ με έξοχη ενέργεια του Γκαστόν Περέιρο στο 57ο λεπτό. Προβάδισμα που κρατούσαν μέχρι και το 86′ όταν ο Οσιμέν πήρε για άλλη μια φορά φέτος την κατάσταση στα χέρια του κι έσωσε έναν… χαμένο βαθμό για τη Νάπολι, που κυνήγησε την ολική ανατροπή μέχρι την ολοκλήρωση των καθυστερήσεων αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει πέφτοντας πάνω στο τείχος του Κράνιο.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Κάλιαρι πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία στη Serie A (18η με 22 βαθμούς), ενώ από την άλλη η Νάπολι σπατάλησε τη δική της μεγάλη ευκαιρία για να αφήσει πίσω με δύο πόντους την δεύτερη Ίντερ, μένοντας 3η με 54 βαθμούς. Πρώτη παραμένει η Μίλαν με 56.

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης πέρασε στο ματς στις καθυστερήσεις (90+4′) και κατέγραψε μία ακόμη συμμετοχή με τη φανέλα της Κάλιαρι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 18/2

Γιουβέντους – Τορίνο 1-1 (13΄ Ντε Λιχτ / 62΄ Μπελότι)

 

Σάββατο 19/2

Σαμπντόρια – Έμπολι 2-0 (14΄, 29΄ Κουαλιαρέλα)

 

Ρόμα – Βερόνα 2-2 (65΄ Βολπάτο, 84΄ Μποβ / 5΄ Μπαράκ, 20΄ Ταμέζ)

 

Σαλερνιτάνα – Μίλαν 2-2 (29΄ Μπονατσόλι, 72΄ Τζούριτς / 5΄ Μεσίας, 77΄ Ρέμπιτς)

 

Κυριακή 20/2

Φιορεντίνα – Αταλάντα 1-0 (56′ Πιάτεκ)

 

Βενέτσια – Τζένοα 1-1 (13′ Ανρί / 29′ Εκούμπαν)

 

Ίντερ – Σασουόλο 0-2 (8′ Ρασπαντόρι, 26′ Σκαμάκα)

Ουντινέζε – Λάτσιο 1-1 (5′ Ντεολοφέου / 45′ Άντερσον)

Δευτέρα 21/2

Κάλιαρι – Νάπολι 1-1 (57′ Γκαστόν Περέιρο / 86′ Οσιμέν)

Μπολόνια – Σπέτσια

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς