18.4 C
Athens

Ολυμπιακός: «Πρώτα η Μπέρνλι, μετά οι… Μπεν Αρφάδες»

Στον Ολυμπιακό έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στη ρεβάνς με την Μπέρνλι, όπου κρίνεται το φετινό ευρωπαϊκό τους μέλλον και έπειτα θα «ζωντανέψουν» για τις μεταγραφές

Μόνο και πρώτα την Μπέρνλι «βλέπουν» αυτή τη στιγμή μπροστά τους στον Ολυμπιακό, παρότι από την ώρα, που το FWS.GR αποκάλυψε την διάθεση του μεγαλομετόχου, Βαγγέλη Μαρινάκη, μια μεγάλη μεταγραφή για την μεσοεπιθετική γραμμή, έχουν βγει πολλά ονόματα στο προσκήνιο.

Ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί την Πέμπτη τη νίκη του με 3-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Γι’ αυτό ουδείς θέλει να μιλάει στο Ρέντη για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας και ειδικά για ονόματα που θα κάνουν αίσθηση, όπως του Χατέμ Μπεν Αρφά, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν και πολλές ομάδες επιθυμούν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους.

«Πρώτα η Μπέρνλι και μετά οι… Μπεν Αρφάδες», λένε με νόημα στο Ρέντη καταδεικνύοντας πως η ευρωπαϊκή πρόκριση είναι ότι πιο σημαντικό για την ομάδα στην παρούσα φάση. Δεν είναι τυχαίο ότι η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει από σήμερα για την Αγγλία, κάτι που θα γίνει μετά την προπόνηση.

Η πτήση για την Γηραιά Αλβιόνα θα είναι τσάρτερ και έχει οριστεί να πετάξει στις 18:15, ώστε να αποφευχθεί η περιττή κούραση για τους ποδοσφαιριστές. Η αποστολή του Ολυμπιακού θα πάει στο Μάντσεστερ με το αεροπλάνο και από εκεί οδικώς για το Μπέρνλι.
Όσον αφορά το αγωνιστικό πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς, φαίνεται ότι ο Πορτογάλος θα επιμείνει στην 11άδα των 3 προηγούμενων ευρωπαϊκών ματς και θα μείνει αναλλοίωτη με τους Γιαννιώτη, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκα, Μιράντα, Βούκοβιτς, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλο και Γκερέρο.

Το ευτύχημα για τον Μαρτίνς είναι η αγωνιστική ετοιμότητα των Μεριά, Κούκα, και Νάτχο, ενώ και ο Γκιγιέρμε ανεβαίνει, κάτι που τον βοηθάει να έχει λύσεις χάρη στις τελευταίες μεταγραφές της ομάδας.

ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΜΠΕΝ ΑΡΦΑ ΚΑΙ Η ΜΠΕΤΙΣ

Για την μεταγραφική ενίσχυση ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι χρειάζεται έναν ακραίο μεσοεπιθετικό και έναν εξτρέμ. Η περίπτωση του Χατέμ Μπεν Αρφά παραμένει στο πρώτο πλάνο και πράγματι είναι ένας ποδοσφαιριστής που η απόκτησή του μπορεί να χαρακτηριστεί και «βόμβα». Οι Πειραιώτες, όμως, δεν παίζουν μόνοι τους για τον 31χρονο μέσο, καθώς στην Γαλλία θεωρούν φαβορί τη Νις, ενώ η Ρεν του έχει κάνει μια δυνατή πρόταση.

Παράλληλα, έχει κι άλλες προσφορές και εσχάτως στην… κούρσα μπήκε και η Μπέτις Σεβίλλη, που τον δελεάζει με την παρουσία του στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Μπεν Αρφά έχει υποσχεθεί ότι θα περιμένει να δει τι θα κάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα έχει πολλές πιθανότητες μόνο αν περάσει στην Μπέρνλι. Όπως, μάλιστα, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ρεν, Ολιβιέ Λετάν, ο Μπεν Αρφά έχει ζητήσει προθεσμία για να απαντήσει σε όλους το βράδυ της Παρασκευής…

Μέχρι χθες ο Μπεν Αρφά ήταν στην Τυνησία, από την οποία αναχώρησε για το Παρίσι και αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη, καθώς θα πρέπει να δώσει την τελική του απάντηση στις ομάδες που τον πολιορκούν. Για τον Ολυμπιακό την υπόθεση δουλεύει ο αθλητικός διευθυντής, Κριστιάν Καρεμπέ, και αυτό είναι ένα μεγάλο ατού, καθώς υπάρχει γενική εκτίμηση στην Γαλλία και δη στον ίδιο τον Μπεν Αρφά.

ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΦΕΓΚΟΥΛΙ

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι η αντίδραση στον Ολυμπιακό και για τα άλλα ονόματα που ακούγονται, όπως του Λαζάρ Μάρκοβιτς της Λίβερπουλ και του Φεγκουλί της Γαλατάσαραϊ. Δηλαδή, ότι πρώτα είναι το ματς με την Μπένρλι. Και για τους δύο, πάντως, θα χρειαστεί αποζημίωση των ομάδων τους, επειδή δεν είναι ελεύθεροι όπως Μπεν Αρφά, ενώ για τον δεύτερο οι πιθανότητες θεωρούνται απειροελάχιστες.
Για τον Μάρκοβιτς το ζήτημα παραμένει ανοικτό, όμως όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο νερό μπορεί να ρίξει στο κρασί της η Λίβερπουλ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς