21 C
Athens

Άρης – ΠΑΟΚ 0-0: Ο Μπούργος έρχεται, ο Ολυμπιακός «χάνεται» στο +11!

Την ώρα που ο Άρης ελπίζει πια στην επιστροφή του -6 για είσοδο στα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ βλέπει τον Ολυμπιακό να... αχνοφαίνεται στην τεράστια απόσταση των 11 βαθμών

Άρης και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν από ένα βαθμό αλλά αμφότεροι χάθηκαν στην προσπάθεια τους για είσοδο στα play-off οι Κίτρινοι και για το κυνήγι του Ολυμπιακού ο Δικέφαλος. Το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αφήνει πικρή γεύση και στις δύο ομάδας και κερδισμένο τον… Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να αυξάνουν τη διαφορά τους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στο +11.

Οι Κίτρινοι απέδειξαν περίτρανα για άλλη μια φορά ότι έχουν μεγάλο θέμα στο γκολ και στην μετά-Μάντζιο εποχή σπαταλώντας τουλάχιστον 3 τεράστιες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Πασχαλάκη, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ξέμεινε από ενέργεια και ιδέες στο δεύτερο ημίχρονο και παρόλο που είχε την κατοχή της μπάλας δεν μπόρεσε ποτέ επί της ουσίας να αγχώσει τον Κουέστα που έκανε την πρώτη του επέμβαση σε σουτ του Ζίβκοβιτς στο 85′. Όλα στο μηδέν!

Το συμπέρασμα; Θέλουν και οι δύο δουλειά με τον Άρη να περιμένει τον Χερμάν Μπούργος ώστε να παλέψει για την είσοδό του στην εξάδα και την ομάδα του Λουτσέσκου να ελπίζει σε ανατροπή δεδομένων με τη Μίντιλαντ στην Ευρώπη για να μη χαθούν δύο στόχοι μέσα σε μία εβδομάδα.

Όλα αυτά σε μία βαριά ατμόσφαιρα καθώς το αίμα του αδικοχαμένου Άλκη δεν έχει ξεθωριάσει ακόμα από τις κερκίδες και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο Χαριλάου. «Άλκη ζωντανός για πάντα Αρειανός» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, να καταθέτει στεφάνι στη μνήμη του 19χρονου λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης μπροστά από τη θύρα 3.

https://athlosnews.gr/giati-einai-rouvligkans-ta-aichmira-pano-ton-filon-tou-ari-gia-tous-aftourgous-tis-dolofonias-tou-alki-pic/

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις με γρήγορο ρυθμό και μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Την αρχή έκανε ο Άρης που στην πρώτη του ουσιαστική επίσκεψη στην εστία του Πασχαλάκη λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, αλλά Καμαρά σε πρώτη φάση και Εντιαγέ σε δεύτερη αστόχησαν σε μία ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ

Ο Μαντσίνι έβγαλε μία απίστευτη πάσα με το εξωτερικό στην πλάτη της «ασπρόμαυρης» άμυνας, ο Καμαρά άφησε πίσω του τον Ίνγκασον αλλά είδε τον Πασχαλάκη να έχει απάντηση στο πλασέ του από πλάγια θέση με τον Μπαντού Εντιαγέ να ακολουθεί τη φάση και να χάνει σίγουρα την πιο μεγάλη του ευκαιρία από τότε που ήρθε στον Άρη. Ή μάλλον του στέρησε το γκολ ο Μιχαηλίδης, ο οποίος έβαλε το πόδι του σωτήρια για να απομακρύνει την μπάλα προτού αυτή περάσει την τελική γραμμή.

Ο Δικέφαλος απάντησε στις ευκαιρίες των Κίτρινων έντεκα λεπτά αργότερα όταν ο άφαντος σε όλο το ματς Λέο Ζαμπά ελευθερώθηκε από τον κεντρικό άξονα και βγήκε φάτσα με τον Κουέστα, ωστόσο ο Γκάνεα τον πρόλαβε με τάκλιν. Η μπάλα στη συνέχεια πήρε κατεύθυνση προς τον επερχόμενο Άκπομ, αλλά ο Άγγλος στράικερ δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας τη άουτ από πλεονεκτική θέση.

Ο ρυθμός μετά το πρώτο 15λεπτο έπεσε, κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι πήραν οι μονομαχίες κυρίως στο χώρο του κέντρου με τον Άρη να έχει μία υπεροχή αλλά να μην βρίσκει τρόπους να τη μετουσιώσει σε τέρμα ελέω (και) Πασχαλάκη.

ΗΡΩΑΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Έλληνας κίπερ ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο, ειδικά με τη σπουδαία απόκρουσή του στη φάση του 25ου λεπτού. Τότε ήταν που ο Ματέο Γκαρσία βρήκε χώρο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και εξαπέλυσε ένα ευθύβολο σουτ βλέποντας τον Πασχαλάκη να απομακρύνει σε κόρνερ με εξαιρετικά ριφλέξ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρος με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το σκορ στο μηδέν και τις εντυπώσεις μοιρασμένες. Αρκετά τα λάθη (πάνω από 25 και για τις δύο ομάδες) σε 45 λεπτά και αρκετές δυνατές μονομαχίες, με τον πολύπειρο Μπριχ να επιλέγει να μην βγάλει από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα σε καμία των περιπτώσεων.

Στο δεύτερο μέρος το ξεκίνημα ήταν ξανά εκρηκτικό για τους Κίτρινους όπου απείλησαν εκ νέου με τον Καμαρά, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή όμως είδε το τελείωμα του να καταλήγει αρκετά μέτρα άουτ και να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

ΑΠΟ ΤΟ «Χ» ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΣΟ, ΜΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΡΟΜΟΣ

Οι Ασπρόμαυροι ήλεγξαν τον ρυθμό στη συνέχεια και είχαν τη δική τους καλή στιγμή με τον Μπίσεσβαρ στο 56′. Ο Ολλανδός μέσος συνεργάστηκε με τον Σάστερ από τα αριστερά και σούταρε προς την εστία του Κουέστα με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να καταλήγει στα… κάγκελα της θύρας 1 του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης οκτώ λεπτά μετά έχασε ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς, δεδομένου του χρονικού διαστήματος που βρισκόταν το παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα στο 64′ ο Σάσα βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά «κατάφερε» (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να τη στείλει άουτ με τον Δικέφαλο να γλιτώνει από βέβαιη παραβίαση της εστίας του και τον Βραζιλιάνο να τραβάει τα μαλλιά του.

Μέχρι την ολοκλήρωση του 90λεπτου και τα μόλις δύο λεπτά καθυστερήσεων από τον Γερμανό ρέφερι οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά χωρίς αποτέλεσμα μέσω του αέρα με τον Φαμπιάνο, ενώ οι Ασπρόμαυροι δοκίμασαν την ετοιμότητα του Κουέστα με μακρινό σουτ του Ζίβκοβιτς που δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από τον Ισπανό κίπερ, με την ομάδα του να μην το πληρώνει στο τέλος και το 0-0 να φέρνει δικαιολογημένη γκρίνια και στα δύο στρατόπεδα.

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ 0-0

Διαιτητής: Μπριχ (ΓΕΡ)

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Κίτρινες: Ζαμπά, Σοάρες, Αουγκούστο

ΑΡΗΣ (Tερζής): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια, Σάσα, Μαντσίνι (86’ Μάνος), Εντιαγέ (63’ Μπερτόγλιο), Γκαρσία (62’ Ιτούρμπε), Καμαρά.

ΠΑΟK (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (76’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (81’ Κούρτιτς), Σοάρες (65’ Ντόουγκλας), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (66’ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (76’ Τσόλακ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς