17 C
Athens

Άρης – ΠΑΟΚ: Τα πλάνα των Τερζή και Λουτσέσκου για τη μάχη του Βικελίδης

Άρης και ΠΑΟΚ συνθέτουν με διαφορά από το δεύτερο το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι της 24ης αγωνιστικής στη Super League με το μεταξύ τους ντέρμπι να κρύβει πολλές ιδιαιτερότητες και φέτος, αυτή τη φορά και ελέω των εξωαγωνιστικών ζητημάτων που έχουν προκύψει μετά τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη λίγα μέτρα έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης»

Άρης και ΠΑΟΚ συνθέτουν με διαφορά από το δεύτερο το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι της 24ης αγωνιστικής στη Super League με το μεταξύ τους ντέρμπι να κρύβει πολλές ιδιαιτερότητες και φέτος, αυτή τη φορά και ελέω των εξωαγωνιστικών ζητημάτων που έχουν προκύψει μετά τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη λίγα μέτρα έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η ιστορική έδρα των Κίτρινων αναμένεται «καυτή» απόψε (19:30) με περισσότερους από 11.000 φιλάθλους να έχουν κλείσει ήδη θέση στην κερκίδα σε ένα ματς που πάντα βρίσκει τον τρόπο να μένει στη μνήμη μας.

Στον πρώτο γύρο ήταν το γκολ-μαχαιριά του Μαντσίνι και το «ντου» των οπαδών του Δικεφάλου λίγο πριν τη λήξη. Στο σήμερα ο Άλκης θα λείπει, θα βλέπει από εκεί ψηλά και φυσικά το αγωνιστικό κομμάτι δεν μπορεί παρά να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Ωστόσο το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει κι αυτό το μήνυμα θα δοκιμαστεί απόψε στο Χαριλάου σε ένα ντέρμπι ειδικών συνθηκών που όλοι θα πρέπει να στείλουν το μήνυμα της ενότητας. Για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Για ένα καλύτερο αύριο. Για τον Άλκη. 

Από εκεί και πέρα, ο Άρης που αρχίζει να μπαίνει σιγά-σιγά στην εποχή Μπούργος (έφτασε χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη) αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα απουσιών των Γκάμα και Σούντγκρεν, ωστόσο μπορεί να υπολογίζει κανονικά στον Φαμπιάνο Λέισμαν που θα τοποθετηθεί δίπλα στον Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας.

Στο πλάνο νίκης του Απόστολου Τερζή υπάρχει ο Σιαμπάνης κάτω από τα δοκάρια, με τους Γκάνεα, Σάκιτς, Φαμπιάνο και Μπράμπετς στην άμυνα. Οι Σάσα – Εντιαγέ και Ματίγια είναι δεδομένοι για τα χαφ με τους Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία και Καμαρά στην τριάδα της επίθεσης.

Στην αντίπερα όχθη ο Δικέφαλος του Βορρά δεν ανακοίνωσε αποστολή για το ντέρμπι, όμως όπως όλα δείχνουν θα έχει κανονικά τον Κούρτιτς στην ενδεκάδα.

Ένα πιθανό σχήμα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου εμπεριέχει τους:

Πασχαλάκη στην εστία, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζη και Βιεϊρίνια στην άμυνα. Κούρτιτς και Τσιγγάρας θα βρεθούν στα χαφ με τον Αουγκούστο μπροστά τους και τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Άκπομ στην τριπλέτα της επιθετικής γραμμής.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς