17 C
Athens

Euroleague: Ο Βεζένκοβ στους 5+1 υποψήφιους για MVP της σεζόν! (vid)

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το τελευταίο και πιο κρίσιμο σκέλος της κανονικής περιόδου, έχοντας μπροστά του έναν αγωνιστικό Γολγοθά που θα κορυφωθεί τον Μάρτιο με 8 αγώνες σε 21 μέρες (από τις 4 ως τις 28 του μήνα).

https://athlosnews.gr/den-tha-einai-ypervasi-alla-athlos-o-martis-gdartis-tou-olybiakou-kai-to-61-pou-kleidonei-tin-8ada/

Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται πολύ κοντά στην επιστροφή τους στα πλέι οφ μετά από τέσσερα χρόνια (ή τρεις σεζόν, αφού η προπέρσινη διακόπηκε λόγω κορωνοϊού) και η Euroleague χρίζει τον Σάσα Βεζένκοβ ως έναν από τους υποψήφιους MVP για τη regular season.

Τους λόγους τους εξηγεί αναλυτικά το επίσημο σάιτ της Euroleague:

«Ο Ολυμπιακός, που δεν έχει μπει στα πλέι οφ από το 2018, βρίσκεται προς το παρόν στην 4η θέση με ρεκόρ 14-9 το οποίο δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τις εμφανίσεις του Βεζενκόβ. O 26χρονος φόργουορντ, που παίζει για έβδομη χρονιά στη Euroleague, κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Βασικός στην ομάδα του και με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (29:13 μ.ο.), ο Βεζένκοβ είναι ο δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού (12,8 πόντοι μ.ο.) και ο κορυφαίος ριμπάουντερ (5,7 ανά παιχνίδι), οι καλύτεροι αριθμοί στην καριέρα του όπως και το ένα κλέψιμο ανά ματς.

Ο Βεζένκοβ προσφέρει μια πολυπόθητη ισορροπία στον Ολυμπιακό σκοράροντας με 63% στο δίποντο και πετυχαίνοντας τουλάχιστον ένα τρίποντο στις τελευταίες 18 συμμετοχές του. Η all-around συνεισφορά του Σάσα τον τοποθετεί στην 8η θέση του PIR (16,7) και φέρνει τον Ολυμπιακό σε πολύ ευνοϊκή θέση ενόψει του φινάλε της κανονικής περιόδου»

https://youtu.be/Jc60_KSLPUA

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς