20.5 C
Athens

ΠΑΣ – Άρης 2-0: Στο +7 από τους Κίτρινους οι εξαιρετικοί Γιαννιώτες, τα play-off περνάνε και από το CAS!

Ένας... ευρωπαίος ΠΑΣ νίκησε κατά κράτος ξανά τον Άρη μετά το αξέχαστο 5-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης» στον πρώτο γύρο κι αυτή τη φορά στέλνει την ομάδα Μάντζιου στον εφιάλτη των play-oyt, με τους Κίτρινους να ελπίζουν κυρίως σε σωτηρία μέσω του CAS για την επιστροφή των 6 βαθμών από την υπόθεση Λάσκοφ - Σκαρφάλωσε στην 4η θέση η ομάδα του Μεταξά

Ένας… ευρωπαίος ΠΑΣ νίκησε κατά κράτος ξανά τον Άρη μετά το αξέχαστο 5-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης» στον πρώτο γύρο κι αυτή τη φορά στέλνει την ομάδα Μάντζιου στον εφιάλτη των play-oyt, με τους Κίτρινους να ελπίζουν κυρίως σε σωτηρία μέσω του CAS για την επιστροφή των 6 βαθμών από την υπόθεση Λάσκοφ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους εξαιρετικούς -και- φέτος Γιαννιώτες ο αρχηγός τους, Γιάννης Κάργας, που κέρδισε την κεφαλιά με την οποία προκλήθηκε το 1-0 των Ηπειρωτών (αυτογκόλ του Σιαμπάνη) και έσωσε ένα σίγουρο γκολ με σωτήρια επέμβαση πάνω στη γραμμή μετά από τελική του Φαμπιάνο. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε μετά από φάση διαρκείας και παρέμβαση του VAR ο Χουάν Ντομίνγκεθ με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και την μπάλα να περνάει καθαρά τη γραμμή τέρματος του Μάριου Σιαμπάνη.

Αυτή ήταν δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τους Κίτρινους μετά το 0-2 από τον Βόλο το περασμένο Σάββατο, ενώ για την ομάδα του Μεταξά αυτό το τρίποντο την έφερε στη τέταρτη θέση, όντας με ένα ματς παραπάνω στο +3 από τον πέμπτο Παναθηναϊκό και στο +7 από τον όγδοο Άρη.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Και εγένετο χαμός για μία θέση στην εξάδα των play-off! Ο Άρης μετά τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και μέσα σε μία σεζόν που έχει επενδύσει περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χρονιά στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού κινδυνεύει να μείνει εκτός εξάδας και να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στα play-out του Μαρτίου, αφού πλέον βρίσκεται ένα βήμα πίσω από τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν τα 3 ανοιχτά εισιτήρια των play-off κι ας εκκρεμεί η απόφαση για το -6 από το CAS.

ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ «ΤΕΙΧΟΣ» ΤΟΥ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ

Σε ένα παιχνίδι που οι Θεσσαλονικείς δεν ήταν κακοί επιθετικά αλλά και πάλι άστοχοι στις φάσεις που δημιούργησαν έχοντας δύο δοκάρια και άλλες τρεις καθαρές ευκαιρίες για το 1-1, ο ΠΑΣ τιμώρησε κάθε αδυναμία τους και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάργα έκανε καθοριστικό βήμα Ευρώπης μπροστά στο κοινό του.

Στο πρώτο μέρος ο Άρης είχε την πρωτοβουλία κι απειλούσε κυρίως μέσα από στημένες φάσεις, όμως είτε ο Λοντίγκιν είτε η καλά στημένη αμυντική γραμμή των Ηπειρωτών κράτησαν το ματς στο μηδέν. Μέχρι το 52ο λεπτό!

1-0 ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΡΓΑ

Στην πρώτη πραγματική απειλή του ΠΑΣ, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με μόλις μία (!) τελική στην εστία αλλά δύο τέρματα, ο Κάργας πήδηξε ψηλότερα από όλους και κέρδισε τον Μάριο Σιαμπάνη, ο οποίος είδε την μπάλα να βρίσκει την πλάτη του και να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Η ομάδα του Μάντζιου ανέβασε τις γραμμές της στη συνέχεια, έψαξε την αντίδραση αλλά έπεσε ξανά στο «τείχος» του Κάργα και των συμπαικτών του, οι οποίοι με παθιασμένη εμφάνιση και άρνηση στην ήττα κράτησαν όρθιο τον ΠΑΣ μέχρι το φινάλε. Και δικαιώθηκαν για αυτή τους την αυτοθυσία στο 83ο λεπτό.

Ο ΕΝΑΣ ΤΑ ΕΒΑΖΕ (ΠΑΣ), Ο ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΕΧΑΝΕ (ΑΡΗΣ)

Εκεί σε μία φάση διαρκείας και με τη βοήθεια του VAR o Nτομίνγκεθ χρίστηκε σκόρερ και «σφράγισε» το τρίποντο για την ομάδα του σε μία βραδιά που όλα πήγαν κατ’ ευχήν από τη μία (ΠΑΣ) κι όλα στραβά από την άλλη (Άρης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με 20 τελικές (6 στην εστία) και δύο δοκάρια στις καθυστερήσεις με Ματέο Γκαρσία και Λουίς Πάλμα, αλλά το γκολ ακόμα αγνοείται…

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΗΣ 2-0

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Σκόρερ: 52′ Κάργας, 83′ Ντομίνγκεθ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Mεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (90’ Παντελάκης), Ποζνάνσκι, Καραχάλιος, Στάνκο, Λιάσος (75’ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ (89’ Μπρένερ), Περέα, Ντομίνγκεθ.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Φαμπιάνο (86΄Λούμορ), Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ (86’ Πάλμα), Μπερτόλιο (67’ Ιτούρμπε), Καμαρά (86’ Γκαρσία), Μαντσίνι, Μάνος.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς