20.8 C
Athens

Αταλάντα: Το στοιχείο που αναδεικνύει τον επιθετικό της πλουραλισμό και η σύγκριση με την Μπαρτσελόνα

Οι Μπεργκαμάσκι, μετά τη χθεσινή γκολάρα του Μαλινόφσκι, μετρούν πλέον 17 διαφορετικούς σκόρερ μέχρι τώρα στη σεζόν, επίτευγμα που βρίσκεται κάτω μόνο από αυτό της Μπαρτσελόνα που έχει βρει σκορ από 18 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ

Μετά τις Ίντερ – Λάτσιο η Αταλάντα του Γκασπερίνι κράτησε στο «Χ» και τη Γιουβέντους, σε ένα ματς ειδικών συνθηκών με κομβικές απουσίες για τους Μπεργκαμάσκι στο οποίο η «Βέκια Σινιόρα» έσωσε το τομάρι της στο τέλος με τη κεφαλιά του Ντανίλο.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League στρέφει εξ’ ολοκλήρου την προσοχή της στο προσεχές ματς με τους Ερυθρόλευκους (17/02) στο Μπέργκαμο, γνωρίζοντας ότι δεν έχει τους αριθμούς των προηγούμενων ετών στην επίθεση, όμως και πάλι βρίσκει τον τρόπο να ξεχωρίζει μέσω της στατιστικής στο επιθετικό τρίτο, χάρη στον πλουραλισμό της στο σκοράρισμα.

Συγκεκριμένα οι Ιταλοί, μετά τη χθεσινή γκολάρα του Μαλινόφσκι, μετρούν πλέον 17 διαφορετικούς σκόρερ μέχρι τώρα στη σεζόν, επίτευγμα που βρίσκεται κάτω μόνο από αυτό της Μπαρτσελόνα που έχει βρει σκορ από 18 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ.

Η ομάδα του Γκασπερίνι παίρνει πολλά στο κομμάτι του σκοραρίσματος από τα χαφ της (Φρόιλερ, Ντε Ρόον, Κουπμάϊνερς) αλλά και τα σέντερ μπακ της (Ντεμιράλ, Τολόι) που έχουν τη δική τους δυναμική στον αέρα.

Με λίγα λόγια, η Αταλάντα βρίσκει γκολ από παντού και από κάθε συνθήκη μέσα στον αγώνα και σπανίως μένει στο μηδέν ειδικότερα στην έδρα της, που αυτό έχει συμβεί μόλις μία φορά φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

Αναλυτικά η λίστα με τις ομάδες με τους περισσότερους διαφορετικούς σκόρερ έως τώρα στη σεζόν – Στους 17 μαζί με την Αταλάντα και οι Παρί, Χόφενχαϊμ:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς