12 C
Athens

Αταλάντα: Το πρόβλημα στο transition και η αστάθεια στην άμυνα πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό

Κάλιαρι και Φιορεντίνα δείχνουν σε μεγάλο βαθμό τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα του Μπέργκαμο (17/02) αλλά παράλληλα στέλνουν και μήνυμα «αφύπνισης» στην ομάδα του Γκασπερίνι που πλέον αρχίζει και καταλαβαίνει ότι ο χρόνος δεν σταμάτησε στο 2020, τότε που σχεδόν πάντα έβαζε περισσότερα τέρματα απ' όσα δεχόταν

Μία τριάδα, μία τετράδα στην άμυνα και μπερδεύτηκε μέχρι και ο Γκασπερίνι. Η Αταλάντα προέρχεται από δύο σερί εντός έδρας ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ιταλίας με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται τα πρώτα παράπονα για την αμυντική της αστάθεια και το στυλ παιχνιδιού της, που αλλάζει ανάλογα με τον αντίπαλο.

Οι Μπεργκαμάσκι δεν έχουν καταφέρει να βρουν τη σταθερότητα που τους χαρακτήριζε στις δύο προηγούμενες σεζόν, κάνουν αρκετά λάθη στα πρώτα παιχνίδια του 2022 και δίνουν πολλά δικαιώματα ενόψει των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό στα play-off του Europa League. Βέβαια για τους Ιταλούς προέχει η αυριανή (13/02) αναμέτρηση με τη Γιουβέντους στη Serie A, όπου θα ψάξει για αντίδραση απέναντι στη φορμαρισμένη παρέα του Βλάχοβιτς.

Κάλιαρι και Φιορεντίνα δείχνουν σε μεγάλο βαθμό τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον πρώτο αγώνα του Μπέργκαμο (17/02) αλλά παράλληλα στέλνουν και μήνυμα «αφύπνισης» στην ομάδα του Γκασπερίνι που πλέον αρχίζει και καταλαβαίνει ότι ο χρόνος δεν σταμάτησε στο 2020, τότε που σχεδόν πάντα έβαζε περισσότερα τέρματα απ’ όσα δεχόταν.


Στο σήμερα η Αταλάντα εξακολουθεί να παρουσιάζει μεγάλο κενό στην αμυντική της τριάδα που μετατράπηκε σε τετράδα στο ματς της περασμένης Κυριακής απέναντι στην Κάλιαρι, γεγονός που αποδεικνύει τους έντονους προβληματισμούς του Γκασπερίνι που πέρα από αυτοματισμούς κάνει και λάθη στο κομμάτι των αλλαγών.

Η Αταλάντα παρουσίασε πολλαπλά προβλήματα στο transition παιχνίδι της, καθώς κάθε φορά που έχανε την μπάλα ψηλά στην επίθεση τα χαφ της έμεναν στάσιμα, οι υπόλοιποι είχαν αργές επιστροφές και οι αντίπαλοι οδηγούνταν είτε σε τελική προσπάθεια με καλές προϋποθέσεις, είτε σε επίτευξη τέρματος.

Κάλιαρι και Φιορεντίνα κατόρθωσαν να εκμεταλλευτούν πλήρως αυτά τα τρανταχτά κενά των Μπεργκαμάσκι, σκοράροντας από 2 και 3 τέρματα αντίστοιχα. Κι ας δέχτηκαν 3 (στο σύνολο) πίσω, ήξεραν ότι θα έχουν τους διαδρόμους να βρουν περισσότερα σε αντεπιθέσεις. Αυτό πρέπει να κυνηγήσει και ο Ολυμπιακός, που βάσει των δεδομένων και της ευρωπαϊκής προϊστορίας της Αταλάντα, είναι δεδομένο ότι δεν θα φύγει με χαμόγελα από την βόρεια Ιταλία αν πάει για να παίξει καθολική άμυνα.

https://athlosnews.gr/atalanta-fiorentina-2-3-thriamvos-ton-viola-prokrisi-me-deka-paiktes-kai-buzzer-beater-vid/

Το ρίσκο είναι κομμάτι του παιχνιδιού και απέναντι στη φετινή Αταλάντα γερό χαρτί για τη νίκη…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς