20.5 C
Athens

Μπλόκο της Μπέρνλι στη Μαν. Γιουνάιτεντ, ανατροπή… σωτηρίας για τη Νιούκαστλ (vid)

Ο αποκλεισμός από τη Μίντλεσμπρο στο Κύπελλο Αγγλίας δεν αποδείχθηκε αρκετός για να ταρακουνήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία το βράδυ της Τρίτης (8/2) κόλλησε στο «Τερφ Μουρ» απέναντι στην ουραγό Μπέρνλι (1-1) και έμεινε στο -1 από την τέταρτη θέση.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν ένα άψογο πρώτο μέρος και δίκαια βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο 18′ με τον Πογκμπά να κάνει το τέλειο πλασέ στο γύρισμα του Σο από τα αριστερά. Όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι θα έχουν ένα ήσυχο βράδυ αφού δεν δέχθηκαν ούτε τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος. Τα πάντα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος.

Η Μπέρνλι ισοφάρισε με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, όταν ο Βέγκχορστ με άψογη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Τζέι Ροντρίγκες, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Ένας βαθμός που ενδέχεται να αποδειχθεί σημαντικός για τους γηπεδούχους, αφού βρίσκονται στο -4 από τη σωτηρία με δύο παιχνίδια λιγότερα.

ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΖΩΝΗ Η ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ, ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ Η ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Το 2022 έχει ξεκινήσει ιδανικά για τη Νιούκαστλ που βλέπει το φως στην άκρη του τούνελ χάρη στις μεταγραφές. Η ομάδα του Έντι Χάου πανηγύρισε δεύτερη σερί νίκη και έμεινε για τρίτο διαδοχικό ματς αήττητη επικρατώντας με 3-1 της Έβερτον εντός έδρας και μάλιστα με ανατροπή, κάτι που σήμανε την έξοδο από την επικίνδυνη ζώνη.

Το αυτογκόλ του Λασέλς στο 36′ δεν έριξε το ηθικό της Νιούκαστλ που στην αμέσως επόμενη φάση ισοφάριση, με τον κεντρικό αμυντικό της να σουτάρει και τον Χόλγκεϊτ να σημειώνει αυτογκόλ με προβολή για το 1-1. Ο Φρέιζερ με ωραίο πλασέ στο 56′ έγραψε το 2-1 και ο Τρίπιερ με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 απέναντι στην Έβερτον που υπέστη την πρώτη της ήττα με τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο.

Αντίθετα με τη Νιούκαστλ, τα πράγματα δεν είναι ιδανικά για τη Γουότφορντ που ηττήθηκε με 1-0 στο Λονδίνο από τη Γουέστ Χαμ και έχει μόλις έναν βαθμό σε τρία ματς με τον Ρόι Χόντσον στον πάγκο.

O Τζάροντ Μπόουεν βρήκε χώρο και διένυσε τη μεσαία γραμμή, έπιασε το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Για τον 25χρονο Άγγλο μεσοεπιθετικό αυτό ήταν το πέμπτο του τέρμα μέσα στο 2022, με τη Γουέστ Χαμ να ανεβαίνει στην 4η θέση ξανά με 40 βαθμούς και τη Γουότφορντ να μένει στους 15 και στο -3 από τη σωτηρία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 8/2

Νιούκαστλ – Έβερτον 3-1 (37′ αυτ. Χόλγκεϊτ, 56′ Φρέιζερ, 80′ Τρίπιερ / 36′ αυτ. Λασέλς)

Γουέστ Χαμ – Γουότφορντ 1-0 (68′ Μπόουεν)

Μπέρνλι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (48′ Τζέι Ροντρίγκες / 18′ Πογκμπά)

Τετάρτη 9/2

Νόριτς – Κρίσταλ Πάλας (21:45)

Τότεναμ – Σαουθάμπτον

Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ

Άστον Βίλα – Λιντς (22:00)

Πέμπτη 10/2

Γουλβς – Άρσεναλ (21:45)

Λίβερπουλ – Λέστερ (21:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς