17.7 C
Athens

Αταλάντα – Κάλιαρι 1-2: Η παρέα του Λυκογιάννη έκανε άνω-κάτω τους Μπεργκαμάσκι πριν τον Ολυμπιακό (vid)

Με μία εμφάνιση όλο ψυχή η Κάλιαρι απέδρασε με ένα σπουδαίο διπλό από την έδρα της Αταλάντα βγάζοντας στη φόρα τις χτυπητές αδυναμίες των Μπεργκαμάσκι στην άμυνα, μία εβδομάδα πριν τις μάχες με τον Ολυμπιακό - Ανησυχία για τον Σαπάτα που αποχώρησε τραυματίας

Η παρέα του Μπάμπη Λυκογιάννη πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» (1-2) στην έδρα της Αταλάντα στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα αισιοδοξίας στον Ολυμπιακό ενόψει των αγώνων για τα play-off του Europa League.

Η ομάδα της Σαρδηνίας που παλεύει για τη σωτηρία της στη Serie A πήρε με ψυχή και πάθος τους τρεις βαθμού που τη βγάζουν προσωρινά από την «κόκκινη» ζώνη του υποβιβασμού, βγάζοντας στη φόρα τα πολλά αμυντικά προβλήματα των Μπεργκαμάσκι που αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του τερματοφύλακα Μούσο από το 54ο λεπτό.

Mε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκάστον Περέιρο που σκόραρε δις από τη μία (Κάλιαρι) και μοιραίο τον Μούσο που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για άγαρμπο πέσιμο πάνω στον Περέιρο από την άλλη (Αταλάντα), η μοίρα του αγώνα έδειξε προς… Σαρδηνία μεριά με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στη μάχη που δίνουν για τη σωτηρία.

Σε ένα παιχνίδι με αρκετά καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να έχουν ως μοναδικό τους στόχο να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο και να κυνηγήσουν πάση θυσία τη νίκη, τα πάντα κρίθηκαν στο επεισοδιακό δεύτερο ημίχρονο.

Εκεί η Κάλιαρι ευτύχησε να προηγηθεί σχετικά γρήγορα με «δράστη» τον Περέιρο μετά από μεγάλη ασυνεννοησία στην άμυνα των Μπεργκαμάσκι, με τα καλά νέα για τον σύλλογο της Σαρδηνίας να γίνονται ακόμα καλύτερα χάριν στην ανούσια αποβολή του Μούσο που χωρίς κανέναν λόγο έπεσε άγαρμπα πάνω σε αντίπαλο στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα και εντέλει είδε το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τα αποδυτήρια.

Στο ενδιάμεσο και πριν την δεύτερη «κανονιά» του Περέιρο για το τελικό 2-1, ο Παλομίνο είχε ισοφαρίσει με κεφαλιά-δυναμίτη μέσα από την περιοχή για την Αταλάντα των 10 ποδοσφαιριστών.

Μέσα σε όλα οι γηπεδούχοι του Μπέργκαμο είδαν τον Σαπάτα να αποχωρεί μόλις 13 λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι λόγω τραυματισμού και πλέον μένει να φανεί κατά πόσο σοβαρός μπορεί να αποδειχθεί, έχοντας κατά νου και την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που πλησιάζει (17/2).

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο με την Κάλιαρι και είχε θετική παρουσία, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε για τρίτη φορά φέτος στη Serie A και ο νεαρός Χρήστος Κουρφαλίδης, που μάλιστα στα 8 λεπτά που αγωνίστηκε πρόλαβε να καταγράψει και μία τελική.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Γκασπερίνι): Μούσο, Τζαπακόστα, Τζιμσίτι, Παλομίνο, Πετσέλα (46′ Μάλε), Φρόιλερ, Κουπμάινερς, Πεσίνα (58′ Μπογκά), Πάσαλιτς (54′ Ρόσι), Μαλινόβσκι, Μουριέλ (58′ Σαπάτα, 72′ Μιχάιλα).

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Μπελανόβα (87′ Καπιτέλι), Γκολντανίγκα, Λοβάτο, Ομπέρτ (87′ Καρμπόνι), Λυκογιάννης, Ντεϊόλα (90′ Κουρφαλίδης), Μαρίν, Γκράσι, Ντάμπερτ, Περέιρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ρόμα-Τζένοα 0-0

Ίντερ-Μίλαν 1-2 (38΄ Πέρισιτς / 75΄,78΄ Ζιρού)

Φιορεντίνα-Λάτσιο 0-3 (52΄ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 70΄ Ιμόμπιλε, 81΄αυτ. Μπιράγκι)

Αταλάντα-Κάλιαρι 1-2 (50′, 68′ Περέιρο / 64′ Παλομίνο)

Μπολόνια-Έμπολι 6/02

Σαμπντόρια-Σασουόλο 6/02

Βενέτσια-Νάπολι 6/02

Ουντινέζε-Τορίνο 6/02

Γιουβέντους-Βερόνα 6/02

Σαλερνιτάνα-Σπέτσια 7/02

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς