18.2 C
Athens

Άρης – Βόλος 0-2: Ολικό black out για τους Κίτρινους, οι Θεσσαλοί άλλαξαν τα δεδομένα για τα play-off

Οι Κίτρινοι «μπλόκαραν» για άλλη μία φορά σε εντός έδρας παιχνίδι και ο Βόλος με 2/2 στο δεύτερο μέρος έκανε την έκπληξη κι έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα για τα play-off

Ήταν που ήταν βαρύ το κλίμα για τον Άρη, ήρθε και ο Βόλος να το αποτελειώσει (αγωνιστικά). Οι Θεσσαλοί με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Σοάρες και Κορέα, που μπήκαν ως αλλαγή, έφυγαν με ένα πολύτιμο «διπλό» από το Κλ. Βικελίδης, κατάφεραν να «σβήσουν» μέσα σε 90 λεπτά το μεσοβδόμαδο τρίποντο του Άρη επί της ΑΕΚ και έθεσαν εαυτόν υποψήφιο για μία θέση στα play-off.

Από την άλλη οι προβληματικοί Θεσσαλονικείς που για άλλη μια φορά «μπλόκαραν» σε εντός έδρας αναμέτρηση μπήκαν σε μεγάλους μπελάδες για μία θέση στην τελική εξάδα, αφού με αυτό το νέο «στραπάτσο» απέχουν τέσσερις βαθμούς από τον τέταρτο ΠΑΣ, τη στιγμή που γίνεται ο κακός χαμός για μία θέση στα play-οff με 6 ομάδες (ΠΑΣ, Αστέρας, Παναθηναϊκός, Άρης, Βόλος, ΟΦΗ) να διεκδικούν 3 εισιτήρια!

Ο «καθρέπτης» του ματς

Μετά το τρίλεπτο της δημοσιογραφικής σιωπής στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη, οι δύο ομάδες μπήκαν με διαθέσεις να τρέξουν σε όλο το γήπεδο με τον Άρη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιτίθεται κυρίως από την δεξιά πλευρά με Σούντγκρεν και Μαντσίνι. Αυτή η μονοδιάστατη επιθετική φιλοσοφία των Κιτρίνων «οχύρωσε» τον Βόλο στην περιοχή του, δίχως πάντως να έχει προβλήματα να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις σε πραγματικό χρόνο αγώνα.

ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΓΚΟΛ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ, ΑΣΦΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ

Οι Θεσσαλοί με τη σειρά τους ήταν ακίνδυνοι μεσοεπιθετικά αλλά εξυπηρετούσαν πλήρως το μεσοαμυντικό τους πλάνο σε σημείο που οδηγούσαν σε αδιέξοδα και «τείχους» τους παίκτες του Άρη. Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν μόνο από στημένες φάσεις, όταν σε μία από αυτές στο 36′ ο Ασλανίδης, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους Κίτρινους στη Super League, βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή του Βόλου αλλά το τελείωμα του κατέληξε πάνω στον Παπαδόπουλο.

Νωρίτερα ο Εντιαγέ είχε απειλήσει με σουτ μετά από φάση διαρκείας, το οποίο όμως δεν πήρα την τροχιά που θα ήθελε ο Σενεγαλέζος και κατέληξε επίσης στα χέρια του νεαρού κίπερ των Θεσσαλών.

Ο ΧΡΟΝΟΣ «ΠΑΓΩΣΕ» ΣΤΟ 19′ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΚΗ

Βέβαια η φάση που πραγματικά ξεχώρισε από το πρώτο μέρος εκτυλίχθηκε στο 19ο λεπτό. Τόσα όσα τα χρόνια του Άλκη, ο οποίος, πλέον, παρακολουθεί τη μεγάλη του ομάδα από ψηλά. Η κυκλοφορία της μπάλας σταμάτησε, άπαντες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ο Άλκης σήκωσε το κασκόλ του από ψηλά. Όσο παίρνει ζωή μέσα από τα καθίσματα του αγαπημένου του γηπέδου, η μνήμη του δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Τουλάχιστον εντός των γηπέδων. «Άλκη ζωντανός για πάντα Αρειανός», το μήνυμα των οπαδών των Θεσσαλονικέων. Ανατριχίλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλοί εκμεταλλεύτηκαν στο 100% τις τελικές τους προσπάθειες (2/2 στην εστία) και έριξαν στο καναβάτσο τους Κίτρινους που πλέον γνωρίζουν ότι δεν έχουν στο χέρι τους το εισιτήριο για την εξάδα, εφόσον δεν αλλάξει κάτι με την τιμωρία των 6 βαθμών μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

ΟΙ «ΧΡΥΣΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ» ΤΟΥ ΜΠΡΑΤΣΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Άλεξ Σοάρες και Χόρχε Κορέα πέτυχαν δύο όμορφα τέρματα εκμεταλλευόμενοι τα μεγάλα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων, που έδειξαν ότι έχουν μεγάλο αμυντικό ζήτημα κάθε φορά που στερούνται τις υπηρεσίες του Φαμπιάνο Λέισμαν. Το πλάνο του «κλεφτοπόλεμου» από τον Κώστα Μπράτσο λειτούργησε ιδανικά στο δεύτερο 45λεπτο, όπου και πάλι ο Άρης δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και καθαρές ευκαιρίες από καμία πλευρά του γηπέδου, οι Θεσσαλοί τού ακύρωσαν σε μεγάλο βαθμό τον άξονα και τις πτέρυγες και στις δύο δικές τους αξιόλογες επισκέψεις έστειλαν την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σιαμπάνη για το τελικό 0-2.

«Σκληρή» ήττα σε περιβάλλον πένθους για την ομάδα του Μάντζιου, νέα σπουδαία επικράτηση μόλις μία εβδομάδα μετά το «διπλό» στο ΟΑΚΑ για τον Βόλο που πλέον μπαίνει δυνατά στην κουβέντα για μία θέση στα play-off. Στην βαθμολογία οι Κίτρινοι μετρούν 29 βαθμούς και είναι στην 7η θέση (-1 από τον έκτο Παναθηναϊκό που έχει να παίξει αύριο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα), ενώ ο Βόλος εδραιώθηκε στην 9η με έναν βαθμό λιγότερο, σε ισοβαθμία με τον ΟΦΗ.

ΑΡΗΣ – ΒΟΛΟΣ 0-2

Διαιτητής: Περράκης

Σκόρερ: 80′ Σοάρες, 86′ Κορέα

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84’ Σάκιτς), Ασλανίδης, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (72’ Μπερτόγλιο), Γκαρσία (58’ Γκάμα), Εντιαγέ (84’ Μάνος), Μανσίνι (72’ Ιτούρμπε), Καμαρά.

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Παπαδόπουλος (46’ Κλέιμαν), Άλχο, Ρίνερ (12’ Ρομέρο), Γκουλέν, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ρεγκατέν, Ορός (46’ Σοάρες), Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς