20.6 C
Athens

Άρης – ΑΕΚ 2-1: Για τον Άλκη!

Σε μία ημέρα πένθους ο Άρης πήρε μία νίκη που δεν θα ξεχαστεί - Οι Κίτρινοι ήθελαν για πολλούς λόγους το τρίποντο και με ένα buzzer beater του Σάκιτς στο 94' επικράτησαν με 2-1 της ΑΕΚ και αυτό το γκολ ταξίδεψε ως τον ουρανό για χάρη του αδικοχαμένου Άλκη

Τι να γράψεις για μπάλα σε μία τέτοια μέρα; Μία ημέρα πένθους, μνήμης, μία μέρα δύσκολη. Το ποδόσφαιρο, όπως είναι λογικό, μπήκε σε δεύτερη μοίρα μετά τη στυγνή δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Άπαντες στον Άρη έπαιξαν και γι’ αυτόν. Ή μάλλον ΜΟΝΟ γι’ αυτόν. Σε τέτοιες περιπτώσεις το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία, δεν σου μένει. Όμως η νίκη ήρθε με έναν μαγικό τρόπο, τέτοιο που χαμογέλασε μέχρι και στην αρνητική μοίρα των Θεσσαλονικέων. Ο Σάκιτς σκόραρε στο 94′, έγραψε το 2-1 και αυτή η νίκη ταξίδεψε ως τον ουρανό!

Ο Άρης χάρη σε μία τρομερή έμπνευση του Εντιαγέ με τακουνάκι προηγήθηκε με 1-0 της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος και αφιέρωσε το τέρμα στον αδικοχαμένο 19χρονο οπαδό της ομάδας του. Από εκεί και πέρα η Ένωση βρήκε την ισοφάριση με ένα επίσης υπέροχο γκολ του Αραούχο με ψαλιδάκι για το 1-1 στην «κρύα» ατμόσφαιρα του Βικελίδης.

Όλα αυτά μέχρι το 94′. Ένα λεπτό που έμελλε να κρίνει τα πάντα. Μία στιγμή ανατριχίλας, αν σκεφτεί κανείς τη «βαρύτητα» της ημέρας. Βάρος με κάθε σημασία της λέξης. Ο Σάκιτς σκόραρε από δύσκολη γωνία και χάρισε ένα αξέχαστο τρίποντο στους Κίτρινους, όχι τόσο για την βαθμολογική σημασία, όσο για το ηθικό του πράγματος. Γιατί όταν παίζει «μπάλα» η ψυχή, τίποτα δεν την σταματά. Όσες αναποδιές και να προκύψουν. Άλκη, αυτή η νίκη είναι για σένα ως ελάχιστος φόρος τιμής από την ομάδα που αγάπησες μέχρι το άδοξο τέλος.

https://athlosnews.gr/aris-aek-oi-anatrichiastikes-stigmes-prin-ti-sentra-sti-mnimi-tou-alki-pics-vid/

Το ματς

Για το παιχνίδι και την εικόνα του δεν μπορούμε να γράψουμε πολλά, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις στερεύουν τα λόγια. Αξία έχουν μόνο τα συναισθήματα. Και τελικά το μόνο που σου μένει, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, είναι η τελευταία φάση. Το γκολ του Σάκιτς, η ματιά στον ουρανό, τα δάκρυα. Για τον Άρη ήταν και θα είναι το πιο «πολύτιμο» τρίποντο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι μονομαχίες και η ένταση κυριαρχούσαν και από τις δύο πλευρές. Στην εξίσωση του αγώνα μπήκε από νωρίς ο παράγοντας της διαχείρισης του άγχους και των νεύρων, με τον Άρη να βγαίνει κερδισμένος στο πρώτο τεστ χάρη στην ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του Μπαντού Εντιαγέ. Μετά από ένα σουτ του Σάσα χωρίς τύχη ο Σενεγαλέζος μέσος έβαλε το πόδι του σε μία κόντρα και με ένα τακουνάκι την έστειλε στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 1-0. Τόσο περίεργα αλλά και τόσο απλά την ίδια στιγμή.

Άρης – ΑΕΚ

Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, η ΑΕΚ βρήκε όλες τις απειλές της εντός της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων στο τρίλεπτο των καθυστερήσεων αλλά ο Τσούμπερ σε δύο περιπτώσεις ήταν άστοχος και ο Γιαννίκης είχε δουλειά να κάνει στο ημίχρονο.

Η πρώτη του διορθωτική κίνηση αφορούσε την έλευση του Μάνταλου αντί του Σάκχοφ και την μετατροπή του συστήματος από 4-3-3 σε 4-2-3-1. Οι Κιτρινόμαυροι της Αθήνας έγιναν πιο κινητικοί, απειλούσαν και από τον άξονα και πήραν το κέντρο.

Ο Σούντγκρεν σε δύο περιπτώσεις έδρασε σωτήρια για την άμυνα του Άρη, η ΑΕΚ έφτανε στην περιοχή αλλά δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της. Μέχρι το 85′ όταν ο Σέρχιο Αραούχο έπιασε ένα «αεροπλανικό» από πλάγια θέση και έδωσε ελπίδες για τον βαθμό της ισοπαλίας στην Ένωση.

Η μοίρα όμως διάλεξε Άρη. Θα είχε τους λόγους της…

Υ.Γ.  Πολύ όμορφη εικόνα με τη λήξη της αναμέτρησης, όταν οι παίκτες κατευθύνθηκαν προς το πανό που ήταν αφιερωμένο στον Άλκη στη θύρα 3 του Κλεάνθης Βικελίδης και του αφιέρωσαν τη νίκη. Τα πάντα έγιναν για αυτόν.

ΑΡΗΣ ΑΕΚ 2-1

Διαιτητής: Βέγκα (ΙΣΠ)

Σκόρερ: 44′ Εντιαγέ, 90+5′ Σάκιτς / 85′ Αραούχο

Κίτρινες: Σιμόες, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Τάνκοβιτς / Καμαρά

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ (91’ Λόπεθ), Ματίγια, Σάσα, Ιτούρμπε, Εντιαγέ (83’ Σάκιτς), Μανσίνι (83΄Μάνος), Καμαρά.

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (77’ Λε Ταλέκ), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (74’ Ανσαριφάρντ), Σιμάνσκι (85’ Τάνκοβιτς), Σιμόες, Σάκχοφ (46’ Μάνταλος), Γκαρσία, Αραούχο, Τσούμπερ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς