18.2 C
Athens

Ο Δώνης θα χτίσει με Μπουζούκη, εάν τον αφήσουν οι μπαγλαμάδες!

Ο Γιώργος Σπανουδάκης σχολιάζει το «διπλό» του Παναθηναϊκού στη Ξάνθη και την μόνιμη απειλή της διοίκησης!

Μήπως είναι υπερβολή να παρομοιάζουν τον συμπαθέστατο μπαγλαμά με την αντιπαθέστατη διοίκηση του Παναθηναϊκού, για να κάνουν λογοπαίγνιο με τον χρυσό σκόρερ της αναμέτρησης με την Ξάνθη;

Τον 20χρονο Πρεβεζάνο, ως προς την καταγωγή, Γιάννη Μπουζούκη.
«Διπλό με σκόρερ τον Μπουζούκη με διοίκηση μπαγλαμάδων» ένα από τα πολλά «χτυπήματα» που διάβασα στο facebook.

Υπήρχε κανείς που να αμφέβαλε για την μαχητικότητα των παιδιών του Γιώργου Δώνη; Ουδείς.

Υπάρχει κανείς που να εξακολουθεί να αμφιβάλει για τις μύχιες σκέψεις της διοίκησης; Και πάλι ουδείς.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στα Πηγάδια κόντρα στην ανυποψίαστη Ξάνθη, που θεώρησε ότι οι «πράσινοι» είναι… φαβορί για υποβιβασμό.
Ο Παναθηναϊκός θα υποβιβαστεί μόνο εάν το θέλει η διοίκηση. Το έχουμε γράψει πολλές φορές.

Εάν αφήσει τον Δώνη και τους παίκτες, θα κυνηγήσουν το όνειρό τους. Σιγά τα… θηρία που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Τώρα που φτάνει αυτό το όνειρο θα φανεί.

Στις 19 Αυγούστου έγραψα ότι ο Δώνης θα παλέψει με το φάντασμα του Αλαφούζου, επισημαίνοντας: «Ο Δώνης και οι συνεργάτες παλεύουν για το ακατόρθωτο. Να δημιουργήσουν μια ομάδα εκ του… μηδενός και συγχρόνως να νικήσουν το φάντασμα Αλαφούζου, το οποίο πέρα από τις πληγές του παρελθόντος, είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή έτοιμο να επιστρέψει στην καθημερινότητά μας».

Το ίδιο δυστυχώς εξακολουθώ να πιστεύω.

Συγχρόνως είχα επισημάνει: «Όμως το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι οι ποδοσφαιριστές, ούτε φυσικά οι προπονητές. Άλλωστε με εξαίρεση τον Στραματσόνι, οι τρεις Έλληνες που είχε τα τελευταία χρόνια (Αναστασίου, Ουζουνίδης, Δώνης) ήταν εξαιρετικοί».
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το διπλό, αλλά και η εμφάνιση του Παναθηναϊκού δημιούργησε αίσθηση. Σε αυτό προφανώς δικαιώνεται ο Δώνης που επέμενε, παρά τις διαδοχικές ήττες στα φιλικά, ότι γίνεται καλή δουλειά στο Κορωπί.

Επίσης αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπαίνουν με το μαχαίρι στα δόντια, γνωρίζοντας την αμφισβήτηση που δέχονται, όχι τόσο λόγω αξίας, αλλά εξ’ αιτίας του κλίματος που έχει δημιουργήσει ο Αλαφούζος και η παρέα του.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει από μια πολύ δύσκολη έδρα, να πάρει τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και να δείξει ότι θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του.
Συγχρόνως «ξύπνησε» τους αντιπάλους του, οι οποίοι θα πάψουν να τον βλέπουν ως μια ομάδα β’ διαλογής.

Το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Ο Δώνης μπορεί να δημιουργήσει μια αξιοπρεπής ομάδα. Εάν τον αφήσουν οι… ξεκούρδιστοι μπαγλαμάδες που είναι στη διοίκηση!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς