15 C
Athens

Παναιτωλικός – Άρης 0-2: Από τα δάκρυα στο restart μέσω της άσπρης βούλας οι Κίτρινοι (vid)

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Λαμία και πέρασαν για άλλη μία χρονιά από την δύσκολη έδρα του Παναιτωλικού χάρη σε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι από το πρώτο ημίχρονο

Ο Άρης βρήκε έπειτα από 550+ λεπτά και κάτι παραπάνω από ένα μήνα τον δρόμο προς τα δίχτυα και κατάφερε να χαμογελάσει ξανά μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Λαμία στο Κύπελλο.

Οι Κίτρινοι επικράτησαν δίκαια με 2-0 του ανεβασμένου Παναιτωλικού που είχε φάσεις και δοκάρι αλλά δεν κατάφερε να νικήσει σε καμία των περιπτώσεων τον Μάριο Σιαμπάνη και είδε το σερί συνεχόμενων νικών του να σταματάει έπειτα από 12 ημέρες.

Από την άλλη οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν το πρώτο τους τρίποντο εντός του 2022 και πήραν βαθιά ανάσα μετά από την κρίση που πέρασαν τις προηγούμενες ημέρες. Στο -3 από τον έκτο Αστέρα για την θέση στα play-off η ομάδα του Μάντζιου, σταθερά στην 9η θέση με 21 βαθμούς η αντίστοιχη του Αναστασίου.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε από νωρίς με γρήγορο ρυθμό και με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετά ψηλά τις γραμμές τους. Η μοίρα του αγώνα ουσιαστικά καθορίστηκε από ένα τράβηγμα του Φλόρες μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν και ο επιθετικός του Παναιτωλικού «χάρισε» ένα πέναλτι στον Άρη, που βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά μέσα στο 2022 διά ποδός Χαβιέ Ματίγια.

Χρειάστηκε να περάσουν κάτι παραπάνω από 550 λεπτά σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο για να βρει ο Άρης το πρώτο του γκολ μετά από ένα μήνα και επτά ημέρες!

Οι Κίτρινοι έκαναν… ποδαρικό στα γκολ για το 2022 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χαβιέ Ματίγια, σε μία φάση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των γηπεδούχων, οι οποίοι θεωρούν ότι η παράβαση πάνω στον Εντιαγέ έγινε εκτός της μεγάλης περιοχής.

Βέβαια το ριπλέι δεν τους επιβεβαιώνει καθώς ο Φλόρες τραβάει παρατεταμένα τον Σενεγαλέζο, κάτι που οδήγησε στην πρώτη εντός της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων.

Ο διαιτητής Τζήλος συμβουλεύθηκε το VAR και δίχως να χρειαστεί να δει τη φάση στο μόνιτορ υπέδειξε την άσπρη βούλα, με τον Ισπανό μέσο να παίρνει την μπάλα από τα χέρια του Καμαρά και να τη στέλνει στα δίχτυα του Μελίσσα για το 0-1.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΤΙΓΙΑ

 

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει ψηλά και έψαξε την άμεση ισοφάριση αλλά στην πρώτη περίπτωση είδε τον σταθερό Σιαμπάνη να αρνείται το τέρμα στον Καρέλη σε μεταξύ τους τετ α τετ και στην δεύτερη ο Έλληνας φορ υποδείχθηκε ορθά σε θέση οφσάιντ πριν στείλει την μπάλα στο βάθος της «κίτρινης» εστίας.

 

Ο Άρης επίσης ξεκίνησε με καλό ρυθμό και αποφασιστικότητα το παιχνίδι στο Αγρίνιο και μετά το δώρο του Φλόρες που χωρίς λόγο και αιτία τράβηξε εντός περιοχής τον Εντιαγέ, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για το 0-1 του Ματίγια, οι Κίτρινοι βρήκαν και δεύτερο τέρμα πριν το 20λεπτο με νέα εκτέλεση πέναλτι, αυτή τη φορά από τον Αμπουμπακάρ Καμαρά.

 

Ο άσος από τη Μαυριτανία βρήκε με πολύ όμορφο τρόπο τον Μαντσίνι στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Αργεντίνος βγήκε φάτσα κάρτα με τον Μελίσσα ο οποίος τον ανέτρεψε και έδωσε την ευκαιρία στον Καμαρά να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όπως κι έγινε.

Πέρα από ένα εξαιρετικό σουτ του Μπρούνο Γκάμα που σταμάτησε στο δοκάρι του Μελίσσα και τα έντονα παράπονα του Γιάννη Αναστασίου προς τον διαιτητή Τζήλο στη λήξη το πρώτου μέρους, το υπόλοιπο του αγώνα μέχρι τη συμπλήρωση των 45 λεπτών κύλησε με ηρεμία και τους Κίτρινους να διαχειρίζονται σωστά το υπέρ τους προβάδισμα.

 

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναιτωλικός μπήκε με σκοπό να βρει ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο στάθηκε άτυχος στις δύο περιπτώσεις που απείλησε με τον Μεντόσα. Στην πρώτη ο Αργεντίνος είδε τον Σιαμπάνη να του λέει «όχι» και στην δεύτερη το δοκάρι να στέκεται με το πλευρό του Έλληνα γκολκίπερ που κράτησε για δεύτερο σερί ματς πρωταθλήματος το μηδέν.

 

Ο Άρης περισσότερο κρατούσε το σκορ παρά έψαχνε ένα τρίτο και σε ένα διαδικαστικού χαρακτήρα δεύτερο ημίχρονο, όσο περνούσε η ώρα άπαντες καταλάβαιναν ότι οι 3 βαθμοί θα καταλήξουν στα χέρια των Θεσσαλονικέων. Όπως κι έγινε με τον Άρη να παίρνει μία νίκη-ανάσα μετά τα όσα πέρασε στις αναμετρήσεις του με τη Λαμία και τον Παναιτωλικό να γνωρίζει μία ήττα «εντός προγράμματος» μετά τις υπερβάσεις κόντρα σε ΑΕΚ (Πρωτάθλημα) και Ολυμπιακό (Κύπελλο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ 0-2

Διαιτητής: Τζήλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου

Σκόρερ: 5′ πεν. Ματίγια, 20′ πεν. Καμαρά

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μάλης, Βργκοτς (63’ Μάρτενσον), Αντούνες, Φλόρες (84’ Τσιγγάρας), Μεντόσα, Ντουάρτε (63’ Βέργος), Μπαρμπόσα (84’ Μπελεβώνης), Καρέλης (63’ Μόρσεϊ).

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (83’ Σάκιτς), Μαντσίνι (62’ Ματέο Γκαρσία), Εντιαγέ (83’ Μάνος), Γκάμα (62’ Ιτούρμπε), Καμαρά (90′ Λόπεθ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς