20.9 C
Athens

ΑΟ: Επικός Ναδάλ, κατέκτησε το 21ο του grand slam με τρομερή ανατροπή επί του Mεντβέντεφ! (vid)

Υπέροχος, μοναδικός, ανεπανάληπτος: Ο Ράφα Ναδάλ επέστρεψε από την κόλαση των πρώτων δύο σετ και μετά από μία συγκλονιστική μάχη 5 και κάτι ωρών με τον Μεντβέντεφ κατέκτησε το 21ο grand slam της τεράστιας καριέρας του, αφήνοντας πίσω του τους Τζόκοβιτς και Φέντερερ που έχουν από 20

Το είδαμε κι αυτό από τον σπουδαίο Ράφα Ναδάλ! O Iσπανός τενίστας σε έναν επικό τελικό απέναντι στον Ρώσο Ντανίιλ Μεντβέντεφ κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2 και να γράψει ιστορία στη Μελβούρνη, κατακτώντας με εμφατικό τρόπο και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά το βαρύτιμο τρόπαιο του Australian Open.

ΤΟ CHAMPIONSHIP POINT ΤΟΥ ΒΙΟΝΙΚΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ

Ο σούπερ Ναδάλ δεν καταλαβαίνει τίποτα ακόμα και στα 35 του και με «σπασμένα» γόνατα υπέταξε με 3-2 μετά από σχεδόν 5,5 ώρες αγώνα και 5 σετ τον Μεντβέντεφ για να κατακτήσει το 21ο grand slam της τεράστιας καριέρας του, κατέχοντας πλέον το ρεκόρ με τα περισσότερα κερδισμένα major tournaments στην ιστορία του αθλήματος (Φέντερερ και Τζόκοβιτς έχουν από 20)!

Ματς-έπος στην Rod Laver Arena που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει από δύο τενίστες με εξαιρετική τεχνική, πάθος και αυταπάρνηση. Το ψηλότερο βάθρο, όμως, χωρούσε μόνο έναν και είχε το όνομα του Ισπανού πρωταθλητή, που απέδειξε γιατί θεωρείται ο κορυφαίων όλων στη σύγχρονη εποχή του αθλήματος!

Το έπος του Ναδάλ βρίσκει εξήγηση μόνο μέσα από την τελειότητα του παιχνιδιού του. «Ο άνθρωπος είναι μηχανή» λες από μέσα σου βλέποντας τις κινήσεις και τις άμυνές του μέσα στο κορτ. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα ξαναδούμε άλλον σαν αυτόν. Πλέον, μαζί με την κούπα έσπασε και κάθε ρεκόρ ξεπερνώντας τον απόντα Φέντερερ και τον ανεμβολίαστο (εξού και η απουσία του από το φετινό τουρνουά), Νόβακ Τζόκοβιτς που έμειναν να τον χειροκροτούν από το σπίτι. Γιατί όταν όλοι άλλοι σταματούν, ο Ναδάλ συνεχίζει να γράφει ιστορία…

Ο Ρώσος βρέθηκε αγκαλιά με τη νίκη αλλά πώς μπορείς να είσαι σίγουρος όταν απέναντι σοτ έχεις ένα «τέρας» της φύσης; Ο Ναδάλ όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά με ένα ανεπανάληπτο comeback μας χάρισε έναν από τους καλύτερους τελικούς στην ιστορία της διοργάνωσης, που κρίθηκε μετά από πολύ ιδρώτα και τρομερά runs στα 5 σετ!

Μετά το αρχικό προβάδισμα με 2-0 σετ (2-6, 6-7) από τον Μεντβέντεφ, ο Ισπανός το πήρε προσωπικά και του υπενθύμισε ότι όσο υπάρχει αυτός στο ταμπλό, χάνονται τα φαβορί και οι εκπλήξεις. Με τρομερή συνέπεια και αποτελεσματικότητα στα μπρέικ πόιντς που του παρουσιάστηκαν αλλά και την απαραίτητη ωριμότητα στο σερβίς του ο Ναδάλ «αγκάλιασε» και εντέλει πέτυχε αυτό που έμοιαζε με ακατόρθωτο ταξίδι μέχρι ένα μήνα πριν, όταν ακόμα δεν ήξερε αν θα μπορέσει να αγωνιστεί λόγω των συνεχών τραυματισμών του.

Τελικά ήταν εκεί και με μία αξέχαστη αντεπίθεση που θα μνημονεύουμε για χρόνια (6-4, 6-4, 7-5) «σκόρπισε» στην καυτή σκόνη της Αυστραλίας τον Ρώσο αντίπαλό του για να φορέσει ξανά το στέμμα του νικητή, για 21η φορά στην ασύγκριτη καριέρα του!

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ «ΒΑΣΙΛΙΑ»

ΤΑ ΣΕΤ: 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς