16.6 C
Athens

Σπουδαίος Ελ Αραμπί: Βρίσκεται στην πεντάδα με τους κορυφαίους Αφρικανούς σκόρερ του 21ου αιώνα!

Τρομερό επίτευγμα για τον στράικερ του Ολυμπιακού που βλέπει το όνομά του ανάμεσα σε θρύλους του αφρικανικού ποδοσφαίρου, όπως ο Σαμουέλ Ετό και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά

Ένας Ελ Αραμπί, γεννημένος για ρεκόρ! Ο σπουδαίος Μαροκινός στράικερ του Ολυμπιακού, που ακόμα απορούμε πώς γίνεται να μην κλήθηκε στην εθνική ομάδα της πατρίδας του για το Κόπα Άφρικα, βρίσκεται ανάμεσα θρύλους του αφρικανικού ποδοσφαίρου στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ του 21ου αιώνα στην αφρικανική ήπειρο!

Ο «killer» των Ερυθρολεύκων βλέπει το όνομά του να φιγουράρει στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας με 276 (!) τέρματα μέσα στον 21ο αιώνα, τα 69 εκ των οποίων με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τα μέσα της Αφρικής αλλά και την ίδια τη διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών της Αφρικής, ο άσος του Ολυμπιακού βρίσκεται πίσω μόνο από θρύλους του αφρικανικού ποδοσφαίρου, όπως οι Σαμουέλ Ετό και Ντιντιέ Ντρογκμπά!

Εντός πεντάδας βρίσκονται επίσης οι Μποκανί (θέση 3) και Ομπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ (4), με τον Ελ Αραμπί να βρίσκεται 3 θέσεις πιο πάνω από τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ.

Αναλυτικά η λίστα με τους 10 κορυφαίους Αφρικανούς σκόρερ στον 21ο αιώνα:

1.Σαμουέλ Ετό (Καμερούν): 442 τέρματα

2.Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού): 363

3.Ντιεμερσί Μποκανί (Κονγκό): 319

4.Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Γκαμπόν): 318

5.Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Μαρόκο): 276 γκολ

6.Ασαμόα Γκιάν (Γκάνα): 274

7.Μπαγκντάντ Μπουνετζάχ (Αλγερία): 264

8.Μοχάμεντ Αμπουτρίκα (Αίγυπτος): 264

9.Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος): 261

10.Σεϊντού Ντουμπιά (Ακτή Ελεφαντοστού): 248

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς