22.6 C
Athens

Βενέτσια – Μίλαν 0-3: Μεσημεριανή βαρκάδα… κορυφής στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας (vid)

Επέστρεψε στην κορυφή έστω και με δύο ματς παραπάνω η Μίλαν! Οι «ροσονέρι» επιβλήθηκαν με το άνετο 3-0 της Βενέτσια στην ομώνυμη πόλη και σκαρφάλωσαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Serie A με 48 βαθμούς, δύο παραπάνω από την δεύτερη Ίντερ, που βέβαια μετρά 2 ματς λιγότερα.

Η ομάδα του Στέφανι Πιόλι κυριάρχησε σε όλα τα σημεία του αγώνα και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τέο Ερναντέζ, ο οποίος σκόραρε δις, έφυγε με 3 πολύ σημαντικούς βαθμούς από τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Στο πρώτο ημίχρονο, υπήρχε μόνο ο Ζλάταν ο τρομερός! Ο Σουηδός αστέρας της Μίλαν μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο νέο έτος ανοίγοντας το σκορ νωρίς (2′) στην έδρα της Βενέτσια, μετά από ασίστ του Λεάο.

Οι «ροσονέρι» μπήκαν από νωρίς με κέφια και ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους ουσιαστική απειλή στο ματς χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Ίμπρα και τον αλτρουισμό του Βραζιλιάνου εξτρέμ.

Αυτό ήταν ένα (ακόμη) σπουδαίο γκολ για τον 40χρονο Ζλάταν, αφού πλέον έχει σκοράρει απέναντι σε 80 διαφορετικές ομάδες στην τεράστια καριέρα του από το 2000 και μετά, γεγονός που τον κατατάσσει στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο δεύτερο μέρος τα δύο γρήγορα γκολ του Ερναντέζ απλοποίησαν την κατάσταση για τους φιλοξενούμενους, που μάλιστα στην δεύτερη εκτέλεση του Γάλλου επιθετικού από το σημείο του πέναλτι έμειναν και με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Σβομπόντα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Αυτή η νίκη δίνει ψυχολογία και φέρνει την ανεβασμένη ομάδα του Πιόλι προσωρινά στην πρώτη θέση, έχοντας απόσταση δύο βαθμών από την Ίντερ και 8 από την τρίτη Νάπολι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Κυριακή 9/1

Βενέτσια – Μίλαν 0-3 (2′ Ιμπραϊμοβιτς, 48′, 59′ πεν. Τέο Ερναντέζ)

Έμπολι – Σασουόλο 15:30

Κάλιαρι – Μπολόνια 15:30

Τορίνο – Φιορεντίνα 15:30

Ουντινέζε – Αταλάντα 17:30

Νάπολι – Σαμπντόρια 17:30

Τζένοα – Σπέτσια 19:30

Ρόμα – Γιουβέντους 19:30

Βερόνα – Σαλερνιτάνα 21:45

Ίντερ – Λάτσιο 21:45

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς