17.2 C
Athens

Τσέλσι – Τότεναμ 2-0: Βήμα πρόκρισης στον τελικό του League Cup στην επιστροφή του Λουκάκου

Η επιστροφή του Ρομέλου Λουκάκου στην ενδεκάδα της Τσέλσι έπειτα από τη δημόσια απολογία του έφερε κι άλλον αέρα στους Λονδρέζους που επικράτησαν με 2-0 της Τότεναμ στο Στάμφορντ Μπριτζ και θέλουν 90′ ακόμα για να σφραγίσουν την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ μπήκε φουριόζα και αποφασισμένη να αφήσει πίσω τις τα δύο σερί στραβοπατήματα στο πρωτάθλημα. Το πρώτο μέρος αποτυπώνει κι αυτή την κυριαρχία, με τους γηπεδούχους να έχουν 70% κατοχή μπάλας, να μη δέχονται ούτε μία τελική (!) και με τη σειρά τους εκείνοι να κάνουν το 2-0 στα πρώτα 34′. Μόλις στο 5′ από την πίεση ψηλά και το κλέψιμο του Αλόνσο στον Έμερσον, ο Χάβερτς έγινε κάτοχος της μπάλας και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.

Το δεύτερο γκολ ήθελε αρκετή δόση τύχης. Ο Ζιγές εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Τανγκάνγκα προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ντέιβις και με καραμπόλα κατέληξε στα δίχτυα. Η Τότεναμ ισορρόπησε την κατάσταση στο δεύτερο μέρος αλλά όχι σε βαθμό να φανεί αρκετά απειλητική και να βρει γκολ που θα διατηρούσε πιο ζωντανές τις ελπίδες της ενόψει της ρεβάνς.

Ο επαναληπτικός των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένος για τις 12 Ιανουαρίου, ενώ μια μέρα αργότερα θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός του άλλου ζευγαριού ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Άρσεναλ, που αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

ΤΣΕΛΣΙ (Τούχελ): Κέπα, Αθπιλικουέτα (90′ Βάλε), Ρούντιγκερ, Σαρ, Αλόνσο, Σαούλ (73′ Λόφτους-Τσικ), Ζορζίνιο, Ζιγές (79′ Πούλισιτς), Μάουντ (73′ Κόβατσιτς), Χάβερτς (46′ Βέρνερ), Λουκάκου

ΤΟΤΕΝΑΜ (Κόντε): Λορίς, Τανγκάνγκα, Ντέιβις, Σάντσες, Έμερσον, Σκιπ (73′ Γουίνκς), Χόιμπιεργκ, Ντόχερτι (46′ Εντομπελέ), Λούκας (80′ Χιλ), Σον (80′ Λο Σέλσο), Κέιν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς