19.9 C
Athens

Άλωσε το Γκούντισον Παρκ και βλέπει Ευρώπη η τρομερή Μπράιτον, άλμα σωτηρίας για Λιντς (vid)

Ξανά μια ανάσα από τις ευρωπαϊκές θέσεις βρίσκεται η Μπράιτον που έχει επιστρέψει αναζωογονημένη και στα τελευταία τρία παιχνίδια της μετρά δύο νίκες και μια ισοπαλία (αυτή κόντρα στην Τσέλσι). Οι Γλάροι με τρομερή εμφάνιση πέρασαν από την έδρα της Έβερτον (2-3) και ανέβηκαν στην 8η θέση της βαθμολογίας παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα.

Πρωταγωνιστής ήταν ο ΜακΆλιστερ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ στο 3′ μετά από φανταστική ομαδική συνεργασία, με τον ίδιο να δίνει δεξιά στον Φέλτμαν, εκείνος σέντραρε στην περιοχή για τον Μοπέ που έπιασε την κεφαλιά-πάσα για τον Αργεντινό που έγραψε το 0-1. To 0-2 το σημείωσε με κεφαλιά ο Μπερν μετά την πρώτη που πήρε ο Μουεπού στο πρώτο δοκάρι.

Ο μέσος από τη Ζάμπια λίγο έλειψε να βάλει από το 25′ ξανά στο ματς την Έβερτον. Από δικό του μαρκάρισμα, διαιτητής και VAR συμφώνησαν σε πέναλτι, με τον Κάλβερτ-Λιούιν να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να σημαδεύει το δοκάρι πριν φύγει η μπάλα άουτ!

Τα Ζαχαρωτά μείωσαν με τον Γκόρντον (η μπάλα κόντραρε) στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους, ωστόσο εκ νέου ο ΜακΆλιστερ με φοβερό βολέ στην κίνηση έκανε το 1-3. Ο Γκόρντον μείωσε ξανά σε 2-3 στο 76′ αλλά η Έβερτον που προερχόταν από αγωνιστική απραξία δύο εβδομάδων γνώρισε την ήττα.

Την ίδια ώρα, η Άστον Βίλα ηττήθηκε με ανατροπή στο Λονδίνο από την Μπρέντφορντ (2-1). Ο Ινγκς έδωσε προβάδισμα στους Χωριάτες έπειτα από το σόλο και την ασίστ του Μπουενδία, αλλά οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς τούμπα με τον Γουισά να ισοφαρίζει με τρομερό σουτ στο 42′ και τον Ράσμουσεν να κλειδώνει το τρίποντο 7′ πριν τη λήξη των 90′.

Η Λιντς έφτασε τους 19 βαθμούς καθώς πήρε τον «τελικό» με την Μπέρνλι στο «Έλαντ Ρόουντ» με 3-1 και την άφησε εντός επικίνδυνης ζώνης στο -8 (με δύο ματς λιγότερα). Ο Χάρισον άνοιξε το σκορ με διπλή προσπάθεια στο 39′, με τον Κορνέ να απαντά με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ στο 54′. Ο Ντάλας βρήκε δίχτυα για τη Λιντς στο 77′, ενώ ο Τζέιμς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 1/1

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (31′ Σακά / 57′ πεν. Μαχρέζ, 90+3′ Ρόδρι)

 

Γουότφορντ – Τότεναμ 0-1 (90+6′ Σάντσες)

 

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ 2-3 (83′ Εντουάρ, 90′ Ολίσε / 22′ Αντόνιο, 25′, 45+5′ πεν. Λαντσίνι)

 

Κυριακή 2/1

Έβερτον – Μπράιτον 2-3 (53′, 76′ Γκόρντον / 3′, 71′ ΜακΆλιστερ, 21′ Μπερν)

 

Λιντς – Μπέρνλι 3-1 (39′ Χάρισον, 77′ Ντάλας, 90+2′ Τζέιμς / 54′ Κορνέ)

 

Μπρέντφορντ – Άστον Βίλα 2-1 (42′ Γουισά, 83′ Ράσμουσεν / 16′ Ινγκς)

Τσέλσι – Λίβερπουλ (18:30)

Δευτέρα 3/1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουλβς (19:30)

* Η αναμέτρηση ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς