17.9 C
Athens

Αγωνία στον Ολυμπιακό για τα κρούσματα ενόψει ΤΣΣΚΑ

Σε μια περίοδο που η Ευρωλίγκα πλήττεται σφοδρά από τον κορωνοϊό, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τέσσερα κρούσματα σε μια μέρα και μάλιστα λίγο πριν από το σημαντικό αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι χαρές και τα χαμόγελα που είχαν σκεπάσει το λιμάνι του Πειραιά μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ έσβησαν απότομα και τη θέση τους πήρε η αγωνία.

Οι Ερυθρόλευκοι μετρούν ήδη πέντε θετικά κρούσματα και στο μεγάλο λιμάνι της χώρας πλέον η λέξη κορωνοϊός έχει επισκιάσει τα πάντα. Σε μια εποχή που η ομάδα είχε βρει τη φόρμα της και πήγαινε από νίκη σε νίκη, ήρθε η covid-19 να τους προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα των τελευταίων ετών, που θέλει τη νόσο να αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για όλες τις εκδηλώσεις.

Σήμερα οι Πειραιώτες θα υποβληθούν σε νέα τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν η διασπορά είναι μεγαλύτερη, ή αν έχει μείνει στους πέντε που έχουν ήδη διαγνωστεί θετικοί (Τέσσερις παίκτες κι ένας από το ιατρικό επιτελείο).

Οι Ερυθρόλευκοι αύριο αντιμετωπίζουν στο ΣΕΦ την ΤΣΣΚΑ, σε ένα παιχνίδι που εφόσον νικήσουν θα έχουν κάνει αποφασιστικό βήμα ώστε να βρεθούν πάνω από τους Ρώσους στην τελική κατάταξη και τη μάχη για τα play offs.

Βλέπετε οι Πειραιώτες είναι ήδη δύο νίκες μπροστά από τους Μοσχοβίτες και σε περίπτωση που τους κέρδιζαν με περισσότερους από έξι πόντους (με τόσους είχαν ηττηθεί στη Ρωσία), τότε αυτόματα θα έπαιρναν προβάδισμα τεσσάρων νικών, αφού σε πιθανή ισοβαθμία θα βρίσκονταν από πάνω τους.

Το σενάριο του κορωνοϊού ήρθε λοιπόν την πιο ακατάλληλη στιγμή και μόλις δύο μέρες πριν τον αγώνα με την ομάδα του Ιτούδη. Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή τις τελευταίες σεζόν και οι εξωγενείς παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο, κάτι που γνώριζαν όλες οι ομάδες όταν ξεκινούσε η λίγκα.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ζήσει με τις απουσίες του. Μην ξεχνάτε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε της ΤΣΣΚΑ με τα δεύτερα… Αυτό μάλλον θα κληθεί να κάνει και ο Ολυμπιακός (εκτός κι αν ανακοινωθούν σήμερα κι άλλα κρούσματα και υπάρξει αναβολή) ο οποίος καλείται να παραμείνει συγκεντρωμένος στο μπάσκετ και να μην αποσπαστεί από τα παιχνίδια του κορωνοϊού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς