15.6 C
Athens

Ο κορωνοϊός απειλεί (ξανά) την Euroleague

Ένα πρόβλημα που είχε κρυφτεί κάτω από το… χαλάκι, βγαίνει ξανά στην επιφάνεια για την Euroleague η οποία βλέπει τον κορωνοϊό να εισβάλει και πάλι στις ομάδες της.

Τς τελευταίες εβδομάδες η παραλλαγή όμικρον πέρασε και το κατώφλι της Ευρώπης και όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, η πανδημία αναμένεται να επηρεάσει το πρωτάθλημα της Euroleague και όχι μόνο.

Βλέπετε η κατάσταση αυτή θα μας απασχολήσει έντονα για καιρό ακόμα, αφού αν και οι εμβολιασμοί έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι το τελευταίο έτος, τα προβλήματα που δημιουργεί η νόσος δεν εξαλείφονται.

Ήδη η Αρμάνι πλήρωσε ακριβά τη νύφη, αφού την προηγούμενη Δευτέρα είχε έξι θετικούς παίκτες, με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι αγώνες της με την Ζαλγκίρις και την Άλμπα.

Άλλα τόσα είχε και η Ρεάλ η οποία βρήκε τρόπο να νικήσει την πανδημία, αλλά και την ΤΣΣΚΑ η οποία πήγε στην Μαδρίτη νομίζοντας ότι ο κορωνοϊός έχει αποδεκατίσει την αντίπαλό της, όμως λογάριασε χωρίς τους Γκος και Ταβάρες που έπαιξαν και για τους συμπαίκτες τους και τελικά έφυγαν χωρίς απώλειες από το γήπεδό τους!

Ο Παναθηναϊκός είχε ανακοινώσει ένα κρούσμα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ οι Πειραιώτες το ανακοίνωσαν μετά τη νίκη τους! Καταλαβαίνει κανείς ότι το φαινόμενο γίνεται ολοένα και πιο συχνό, αν συνυπολογίσουμε ότι την τελευταία εβδομάδα και η Φενέρ πλήττεται από τον ιό, ενώ έχει χάσει και τα δύο μεγάλα της αστέρια, τους Ντε Κολό και Βέσελι από τραυματισμούς!

Η επέλαση της Όμικρον έχει αντίκτυπο στον αθλητισμό που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και πλέον άπαντες στην Euroleague έχουν αρχίσει να παίρνουν τα μέτρα τους, αφού αν και οι περισσότεροι παίκτες των ομάδων έχουν εμβολιαστεί, ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και τους προσβάλει.

Μπορεί να γλιτώνουν τη σοβαρή νόσηση, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με την καραντίνα, που κρατάει παίκτες μακριά από τις ομάδες της και δημιουργεί νέα δεδομένα στους αγώνες. Στη Γερμανία τα γήπεδα έκλεισαν, στην Ελλάδα θα συμβεί το ίδιο από τις 3 Ιανουαρίου και πλέον άπαντες προσεύχονται να σταματήσει το κακό εδώ και η νέα παραλλαγή της covid-19 να αποδειχθεί λιγότερο επιθετική από τις προηγούμενες, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στις ομάδες…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς