21.4 C
Athens

Άρης – Ιωνικός 1-0: Πήρε εκδίκηση για τον πρώτο γύρο και έκλεισε το έτος με χαμόγελα

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν τα απολύτως απαραίτητα κόντρα στον αξιόμαχο Ιωνικό και έκλεισαν το 2021 όντας κοντά στην εξάδα δια ποδός Καμαρά

Ο Άρης ήταν για άλλη μια φορά κυνικός και συνάμα αποτελεσματικός σε ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης επικρατώντας με 1-0 του Ιωνικού, που προσπάθησε για κάτι παραπάνω αλλά του έλειψε η ουσία.

Στην αναμονή για την απόφαση του CAS και στην προσπάθεια να ανακτηθούν οι έξι χαμένοι βαθμοί, οι Κίτρινοι έκλεισαν το 2021 με χαμόγελα βρίσκοντας τους τρόπους να κερδίζουν τα ματς στα οποία ο αντίπαλος έρχεται με σκοπό να αμυνθεί μαζικώς και να τους «κλέψει» βαθμούς και εντυπώσεις.

Ο Ιωνικός δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός αλλά έμεινε στο ματς μέχρι το τέλος, χαραμίζοντας την προσπάθεια του μέσα σε μία ενέργεια του Μύγα που υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο εντέλει αξιοποίησε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά για το τελικό 1-0.

Το ματς

Ο Άρης μπήκε δυνατά θέλοντας να επιβάλει από νωρίς τον ρυθμό του, την ώρα που ο Ιωνικός είχε πρώτο του μέλημα να μην δεχθεί γκολ και σε δεύτερη μοίρα να δημιουργήσει απειλές. Οι Κίτρινοι με κύριους εκφραστές τους Μαντσίνι και Ιτούρμπε απειλούσαν σε τακτική βάση, αλλά μία με τον Καμαρά και σε δεύτερη φάση με τον Μαντσίνι δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν τις καθαρές ευκαιρίες τους σε προβάδισμα.

Οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν μετά τι πρώτο 20λεπτο και όσο κρατούσαν το μηδέν ανέβαζαν τις γραμμές του, θέλοντας να αιφνιδιάσουν τους Θεσσαλονικείς μέσα από τις κόντρα επιθέσεις. Εντέλει βρήκαν δύο τελικές με Κάνιας και Καμπράλ, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Κουέστα είχε απάντηση και στην δεύτερη o άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι έστειλε την μπάλα άουτ.

ΑΣΤΟΧΗΣΕ Ο ΙΤΟΥΡΜΠΕ, ΕΣΩΣΕ Ο ΜΥΓΑΣ

Εντέλει την μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο την είχαν οι γηπεδούχοι λίγο πριν τι φινάλε. Συγκεκριμένα ο Ιτούρμπε δέχθηκε την κάθετη του Σάσα και «μπούκαρε» στην περιοχή από τα δεξιά, ωστόσο καθυστέρησε χαρακτηριστικά να εκτελέσει τον Χουτεσιώτη με τον Μύγα να προλαβαίνει το πλασέ του πριν η μπάλα περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

Ως εκ τούτου οι δύο ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια με την λευκή ισοπαλία να καλύπτει τα πάντα και να χτυπάει το καμπανάκι της ανησυχίας για τους Κίτρινους που σίγουρα δεν θα ήθελαν να έχουν άλλη μία εντός έδρας απώλεια στο τελευταίο παιχνίδι του έτους για το πρωτάθλημα.

ΔΩΡΟ ΜΑΝΤΣΙΝΙ, ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΜΑΡΑ

Με την αρχή του δευτέρου μέρους, αυτή η ανησυχία μετατράπηκε σε χαμόγελα ελέω Καμαρά. Ο Μαυριτανός άσος άνοιξε το δώρο του Μαντσίνι που με αυτοθυσία κέρδισε το πέναλτι από τον Μύγα για να χαρίσει το τρίτο γκολ στη σεζόν στον συμπαίκτη του και τελικά τους 3 βαθμούς στον Άρη.

Παρά το γρήγορο προβάδισμα στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς δεν κατέβασαν ρυθμούς, συνέχιζαν να πιέζουν στην πρώτη γραμμή άμυνας των Νικαιωτών και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη πρν καν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα.

Οι προσπάθειες των Εντιαγέ και Γκάμα δεν βρήκαν δίχτυα, η ομάδα του Σπανού (που αποθεώθηκε από τον κόσμο της πρώην του ομάδας) προσπάθησε αλλά της έλειψε η ουσία και η τύχη, με το ματς να οδηγείται εύλογα στο άνετο 1-0 για τους γηπεδούχους που έκλεισαν το 2021 στην έβδομη θέση με 21 βαθμούς παίρνοντας μία άτυπη εκδίκηση για την ήττα στη Νεάπολη πριν 3 μήνες.

Βέβαια, εφόσον δικαιωθούν στο CAS για την υπόθεση Λάσκοφ, αυτόματα θα εκτοξευθούν 3 θέσεις ψηλότερα με 27 αλλά αυτό είναι κάτι που θα κριθεί εκτός των αγωνιστικών χώρων. Άγνωστο το πότε…

ΑΡΗΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 1-0

Σκόρερ: 49′ Αμπουμπακάρ Καμαρά

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Λουμόρ, Μαντσίνι / Καμπράλ

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Μπράμπετς, Φαμπιάνο Λούμορ (78’ Γκάνεα), Σάσα, Ματίγια (78’ Μάνος), Εντιαγέ, Ιτούρμπε (65’ Γκάμα), Μαντσίνι (88′ Μπερτόγλιο), Καμαρά (88′ Λόπεθ).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (89′ Βαφέας), Ρομαό (46’ Κιάκος), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Κάνιας (89′ Ματσούκας), Ντάλσιο Λένις, Καμπράλ, Μάναλης.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς