22.7 C
Athens

Ο Βατούτιν ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό για το 2012

Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον τελικό της Πόλης το 2012, εκφράζοντας ευχαριστίες στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Ήταν τότε που οι Ερυθρόλευκοι στον τελικό της Euroleague είχαν μείνει με 19 πόντους πίσω από τους Ρώσους, όμως με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία 11 λεπτά του αγώνα κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να βρεθούν στην κορυφή της Ευρώπης:

«Δεν έχω κάποια συνταγή για την επιτυχία. Κάθε σεζόν υπάρχει μια διαφορετική ιστορία. Χρειάζεσαι ένα σύνολο ηγετών, προσωπικοτήτων και λίγη τύχη. Αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή, γιατί μιλάμε για διαφορετικούς τίτλους κάθε φορά. Θυμάσαι τον τελικό της Κωνσταντινούπολης με τον Ολυμπιακό; Η ομάδα μας ήταν εξαιρετικά καλή. Σε επίπεδο προσώπων, ήταν ίσως η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αλλά χάσαμε για έναν πόντο. Μπορώ να σου πω ότι αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κέρδιζε εκείνον τον τίτλο, ήμουν έτοιμος να φύγω από την ομάδα για άλλο προορισμό. Τους Μπρούκλιν Νετς.

Είχαμε τον τίτλο στην τσέπη, αλλά αυτή η ήττα με κράτησε στη Μόσχα και τώρα λέω “ευχαριστώ” στον Ολυμπιακό. Γιατί τα δέκα χρόνια που ακολούθησαν ήταν πραγματικά ενδιαφέροντα και μου έφεραν πολλή χαρά. Ήταν ένα κεφάλαιο γεμάτο τίτλους, ανθρώπους και σπουδαίους αγώνες. Θα ξαναπώ το “ευχαριστώ” στον Ολυμπιακό. Αλλά αυτό αφορά τη δική μου πλευρά. Για τον Γιόνας Καζλάουσκας, τους παίκτες, τους φιλάθλους, για όλους, ήταν μια τραγωδία. Εντάξει, ακόμη και για μένα ήταν ένα πολύ δυνατό χτύπημα, αλλά μετά από δέκα χρόνια μπορώ να ευχαριστήσω τον Θεό που με κράτησε στην ΤΣΣΚΑ», είπε ο Βατούτιν στο Baksetnews.com.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς