22.6 C
Athens

ΟΦΗ – Άρης 1-1: Γκάμα και Ιτούρμπε έσωσαν την παρτίδα για τους κακούς Θεσσαλονικείς (vid)

Οι Κίτρινοι ήταν σα να μην κατέβηκαν ποτέ στο Ηράκλειο αλλά κατάφεραν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας χάρη στην ατομική ποιότητα των Γκάμα και Ιτούρμπε

Με πέναλτι του Γκάμα στο 88′ ο Άρης έμεινε όρθιος (1-1) στο Ηράκλειο, σε μία βραδιά που δεν βγήκε τίποτα για την ομάδα του Μάντζιου και όλα έδειχναν ότι το ματς θα κατέληγε χωρίς πολλά-πολλά στα χέρια των Κρητικών.

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΓΚΑΜΑ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ «ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ»

Οι Θεσσαλονικείς ήταν τουλάχιστον νωθροί κι εκτός κλίματος αγώνα για περισσότερα από 60 λεπτά, αλλά κατάφεραν να «κλέψουν» τον βαθμό από τους Ασπρόμαυρους χάρη στην ατομική ποιότητα των Μπρούνο Γκάμα και Χουάν Ιτούρμπε, που κουβάλησαν στις πλάτες τους το επιθετικό κομμάτι των φιλοξενούμενων.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με νευρικότητα και αρκετή ένταση, με τον Άρη να μπαίνει νωθρά και χωρίς ξεκάθαρο πλάνο, τη στιγμή που οι Ασπρόμαυροι της Κρήτης έδειξαν από την αρχή την πρόθεση να εκμεταλλευτούν τα γρήγορα άκρα τους με Λάμπρου και Ντε Γκούζμαν.

Πριν καν προλάβουμε να δούμε την πρώτη καλή φάση στο ματς, οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ. Ο Λάμπρου εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Χουλιάν Κουέστα έχασε εντελώς τον έλεγχο της φάσης και ουσιαστικά «χάρισε» το γκολ στον Πασαλίδη που μετά την πρώτη κεφαλιά του Βούρου έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ισπανού κίπερ, αφού συγκρούστηκε στον αέρα με τον Εντιαγέ.

Το αποτέλεσμα; 1-0 για τον ΟΦΗ και off με αναγκαστική αλλαγή ο Σενεγαλέζος μέσος των Κιτρίνων, με τον Μαντσίνι να τον αντικαθιστά μόλις στο 16′.

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, με τον Άρη να μην βρίσκει τρόπους να απειλήσει την εστία του Επασί ολοκληρώνοντας το πρώτο 45λεπτο για δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, χωρίς τελική στην εστία.

Aπό την άλλη οι πιο κινητικοί αλλά σχετικά ακίνδυνοι γηπεδούχοι, απείλησαν για δεύτερη φορά με τον Γκαγιέγκος λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Κουέστα να έχει αντίδραση και να διατηρεί τον δείκτη του σκορ στο 1-0.

Με την αρχή του δεύτερου μέρους και μετά τη νέα αναγκαστική αλλαγή με τον Ιτούρμπε στη θέση του Ματέο Γκαρσία, ο Άκης Μάντζιος έβαλε τον Λούμορ στη θέση του Γκάνεα για να δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στην αριστερή του πλευρά. Ο Άρης μπήκε καλύτερα στην επανάληψη αλλά και πάλι δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία των Κρητικών που κρατούσαν με σχετική άνεση το υπέρ τους σκορ.

Μάλιστα, ο Λάμπρου με εκτέλεση φάουλ από τα 20 μέτρα αλλά και με σουτ από πλάγια θέση κατέγραψε τις καλύτερες τελικές στην επανάληψη, αλλά στην πρώτη περίπτωση είδε τον Κουέστα να του λέει «όχι» και στη δεύτερη η μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Στην αντίπερα όχθη, οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους, έλειπε το καθαρό μυαλό από τις τελικές των παικτών τους και σε γενικές γραμμές, πέρα από ένα φάουλ και την ενέργεια του Ιτούρμπε, ήταν σα να μην κατέβηκαν ποτέ στο «Γεντί Κουλέ».

Μέχρι να έρθει η φάση του 88ου λεπτού, όταν ο Παραγουανός εξτρέμ έκανε την επέλαση από τα δεξιά, ανατράπηκε από τον Μπαλογιάννη και έδωσε την τέλεια… ασίστ στον Μπρούνο Γκάμα που με ψυχραιμία ισοφάρισε από τα 11 βήματα.

Οι Κίτρινοι στο ενδιάμεσο διαμαρτυρήθηκαν σε ένα σουτ του Σάσα που σταμάτησε πάνω στο σώμα του Βούρου, με τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να διαμαρτύρονται για πέναλτι.

Το ματς κύλησε στη δίκαιη μοιρασιά μέχρι και το φινάλε, που βρήκε τον Άρη στάσιμο στην 7η θέση με 18 βαθμούς και τον ΟΦΗ έκτο με ένα βαθμό παραπάνω.

ΟΦΗ – ΑΡΗΣ 1-1

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης, Ηράκλειο

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Σκόρερ:  15′ Πασαλίδης / 88′ Γκάμα πεν.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (65’ Γιαννούλης), Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Τοράλ (71’ Καμάου), Καστάνιος (71’ Φαν Ντάινεν), Λάμπρου (83’ Στάικος).

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (46’ Λούμορ), Τζέγκο (81’ Ματίγια), Σάσα, Μπρούνο Γκάμα , Εντιαγέ (22’ Μαντσίνι), Ματέο Γκαρσία (40’ Ιτούρμπε), Καμαρά (81’ Μάνος).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς