18 C
Athens

Formula 1: Η FIA απέρριψε τις ενστάσεις της Mercedes, πρωταθλητής και επίσημα ο Φερστάπεν!

Το πιο… θρίλερ φινάλε στην ιστορία της Formula 1 δεν ολοκληρώθηκε με το πέσιμο της καρό σημαίας και τον αναπάντεχο θρίαμβο του Μαξ Φερστάπεν. Η Mercedes δεν πήρε καθόλου καλά το γεγονός της ήττας του Λιούις Χάμιλτον, υποβάλλοντας δυο ενστάσεις: μια για αντικανονική προσπέραση και άλλη μια που σχετιζόταν με την αποχώρηση του Safety Car από την πίστα για τον τελευταίο δραματικό γύρο του Γκραν Πρι στο Άμπου Ντάμπι.

https://athlosnews.gr/f1-pagkosmios-protathlitis-o-ferstapen-se-mythiko-finale-sto-abou-ntabi/

Τελικά, σχεδόν 5 ώρες μετά το τέλος του GP Άμπου Ντάμπι οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να απορρίψουν και τη δεύτερη ένσταση της γερμανικής ομάδας. Όπως αναφέρει το έγγραφο των αγωνοδικών, ο Διευθυντής Αγώνα δεν ακολούθησε εξ ολοκλήρου το Άρθρο 39.12, ωστόσο η απόφασή του να σημάνει «την είσοδο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στα pit» στο τέλος του 57ου γύρου σύμφωνα με το Άρθρο 15.3 παρακάμπτει το Άρθρο 39.12.

Οι άνθρωποι της Mercedes συνεχίζουν να αισθάνονται αδικημένοι και όλα δείχνουν πως θα προσφύγουν στο Διεθνές Εφετείο της FIA, έχοντας 48 ώρες στη διάθεσή τους για να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Ταυτόχρονα, θα φλερτάρουν και με μια μεγάλη επικοινωνιακή ήττα, πέραν αυτής που γνώρισε ο Χάμιλτον στα Εμιράτα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς