23.5 C
Athens

F1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Φερστάπεν σε μυθικό φινάλε στο Άμπου Ντάμπι!

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ: Ο Ολλανδός προσπέρασε τον Χάμιλτον στον τελευταίο γύρο και τον εκθρόνισε κατακτώντας τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Αδιανόητο φινάλε, πρωταθλητής ο Μαξ Φερστάπεν στην καριέρα του! Ο Ολλανδός έναν γύρο πριν το τέλος έγραψε ιστορία και εκθρόνισε τον Λιούς Χάμιλτον πανηγυρίζοντας τη νίκη στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Λατίφι άθελα του έγραψε το μυθικό τέλος στη φετινή σεζόν για τη F1 στο 22ο GP. Η δική του κακή έξοδος και το ατύχημά του στον 53ο γύρο, έφερε το safety car στην πίστα, το οποίο έμεινε μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Ο Φερστάπεν είχε μια τελευταία ευκαιρία, ήταν σαν ένα… θαύμα και το έκανε πραγματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑ

 

Με τον Χάμιλτον να έχει ρισκάρει και να έχει μείνει με τα ίδια ελαστικά, ο Ολλανδός έκανε τη δική του επίθεση με τα μαλακά με τα οποία είχε μπει στην πίστα και προσπέρασε τον Βρετανό που έχασε κυριολεκτικά στο νήμα τον τίτλο και την ευκαιρία να προσπεράσει τον θρυλικό Μίκαελ Σουμάχερ των 7 τίτλων.

Ο Χάμιλτον έμεινε στον ίδιο αριθμό και εκθρονίστηκε πάνω που έδειχνε πως κρατούσε τη νίκη στα χέρια του.

Η δυναμική εκκίνησή του ήταν εκείνη που του επέτρεψε να περάσει με τεράστια ευκολία τον poleman Φερστάπεν και με τη FIA να μην μπαίνει σε έρευνα του περιστατικού για να επιστραφεί η θέση στον Ολλανδό ο οποίος τελικά πήρε το πρωτάθλημα των οδηγών και άφησε στη Mercedes αυτό των κατασκευαστών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς