19.8 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς 1-0: Ο «100άρης» Στέρλινγκ και ο μοιραίος Χιμένες έκριναν τα πάντα στο Έτιχαντ (vid)

Μία «χαζή» αποβολή του Χιμένες, 31 δευτερόλεπτα και το 100ο τέρμα του Στέρλινγκ στη διοργάνωση ήταν ικανά για να κρίνουν την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γουλβς στο Έτιχαντ, δίνοντας μία πύρρειος αλλά υπερπολύτιμη νίκη στους Πολίτες (1-0) που πήραν προβάδισμα 4 πόντων έναντι της δεύτερης Λίβερπουλ (αγωνίζεται σε λίγο με την Άστον Βίλα).

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα έπαιξε όσο χρειαζόταν και θα πρέπει να ανάψει μία λαμπάδα στο μπόι του Έντερσον που στην τελευταία φάση του αγώνα έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση μετά από κεφαλιά του Κίλμαν, που για εκατοστά δεν κατάφερε να… σκοτώσει τους γηπεδούχους.

Οι Γαλάζιοι του Μάντσεστερ μπήκαν νωθρά στο ματς, έμπλεξαν πάνω στην καλοστημένη άμυνα των «Λύκων» που με τη σειρά τους προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα αλλά τελικά τρικλοποδιά στον εαυτό τους, στη φάση του 45ου λεπτού.

Αρνητικός πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο Ραούλ Χιμένες, ο οποίος δεν πήρε με καλό μάτι την κίτρινη που δέχθηκε για μαρκάρισμα πάνω στον Ρόδρι και με την απερισκεψία να σταθεί μπροστά στη μπάλα μην επιτρέποντας να εκτελεστεί το φάουλ δέχθηκε δύο κίτρινες στην ίδια φάση και άφησε μέσα σε 30″ την ομάδα του με 10 παίκτες. Μάλιστα, με αυτό τον τρόπο έγινε ο πρώτος Μεξικανός που αποβάλλεται σε αγώνα της Premier League σε χρόνο ρεκόρ, καθώς κανένας παίκτης δεν έχει δεχθεί τόσο γρήγορα δύο κίτρινες μέχρι τώρα στη σεζόν.

Αυτή η φάση έκρινε πολλά ενόψει του δεύτερο μέρους με τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος να πιέζουν για το γκολ νίκης, το οποίο κι εντέλει βρήκαν χάρη στην ψυχραιμία του «100άρ» Ραχίμ Στέρλινγκ από τα 11 βήματα.

Ο Άγγλος στράικερ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ζοάο Μουτίνιο που γύρισε πλάτη και μοιραία έκανε χέρι σε γύρισμα του Ρόδρι εντός της περιοχής και έγραψε το τελικό 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η Σίτι έψαξε και δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη πριν το 80′ αλλά έπεσε πάνω στο τείχος του Ζοσέ Σα που σε γενικές γραμμές και πέρα από τη φάση του πέναλτι ήταν ανίκητος, πραγματοποιώντας μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση με τη φανέλα της Γουλβς.

Μάλιστα, τον τελευταίο λόγο τον είχαν οι φιλοξενούμενοι που όμως δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στον αγώνα, πέφτοντας πάνω στην ποιότητα του Έντερσον.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 16ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή (10/12)
Μπρέντφορντ – Γουότφορντ 2-1 (84′ Γιάνσον, 90’+5′ πέν. Εμπεούμο / 24′ Ντένις)

Σάββατο (11/12)

Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς 1-0 (66′ πεν. Στέρλινγκ)

Άρσεναλ – Σαουθάμπτον (17:00)

Λίβερπουλ – Άστον Βίλα (17:00)

Τσέλσι – Λιντς (17:00)

Νόριτς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή (12/12)

Λέστερ – Νιούκαστλ (16:00)

Μπέρνλι – Γουέστ Χαμ (16:00)

Κρίσταλ Πάλας – Έβερτον (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς