19.9 C
Athens

Ο Ρόνι Λόπες απέδειξε ότι δεν… ξέχασε την μπάλα και δικαίωσε την επιμονή του Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος εξτρέμ προτίμησε να κλείσει τα αυτιά του στην κριτική και να εμπιστευθεί τυφλά τον προπονητή του, που από τη μεριά του βλέπει να δικαιώνεται για αυτή του την επιλογή, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα για τη θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης

Ο Ρόνι Λόπες άργησε, αλλά δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, κάτι που φαίνεται μέσα από τη δουλειά του στις προπονήσεις και τη θετική του παρουσία στις τελευταίες αναμετρήσεις κόντρα σε Παναιτωλικό, Φενέρ, Λεβαδειακό και ΟΦΗ.

Δεν είναι μόνο τα δύο γκολ και η μία ασίστ σε διάστημα τριών ημερών. Ο Πορτογάλος εξτρέμ κάνει πολλές φορές τη «βρώμικη» δουλειά για τους συμπαίκτες του, τρέχει παντού για να πρεσάρει ή ακόμα και να καλύψει χώρους, έχοντας κερδίσει -επιτέλους- την χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Για τον Πέδρο Μαρτίνς, βέβαια, αυτή η αγωνιστική άνοδος του Λόπες ήταν προσχεδιασμένη. Ο τεχνικός των Πειραιωτών δεν παρέβλεψε στιγμή το πείσμα, το ταλέντο και την όρεξη για δουλειά του 25χρονου άσου, χτίζοντας πάνω του στις προπονήσεις. Ο συμπατριώτης του τον δικαίωσε μέσα σε 180 λεπτά και πλέον μένει να αφήσει πίσω, στην κούρσα για τη θέση του βασικού, τον Χένρι Ονιεκούρου, που προσπαθεί αλλά μέχρι τώρα αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει στο χορτάρι αυτό που μπορεί να δώσει.

Η επίδραση του Λόπες στο παιχνίδι του Ολυμπιακού φαίνεται μέχρι και στον άξονα, εκεί όπου ο Πορτογάλος άσος κινείται με την ίδια ευχέρεια δίνοντας περισσότερες επιλογές στα χαφ, όπως και περισσότερες ανάσες και ελευθερία κινήσεων στον Αγκιμπού Καμαρά, με τον οποίο συνδυάζεται άψογα. Όχι, δεν έγινε ξαφνικά το μυστικό όπλο του Μαρτίνς, αλλά απέδειξε το αυτονόητο. Τελικά, δεν είναι «άμπαλος»…

Αντιθέτως, είναι από τους πιο ποιοτικούς του ερυθρόλευκου ρόστερ και ο λόγος που η Σεβίλλη έτριβε τα χέρια της πίσω στο 2015. Ο Πορτογάλος εξτρέμ δείχνει να έχει κερδίσει σε πρώτη φάση την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς κυρίως μέσα από την εξέλιξη του στις προπονήσεις και το τακτικό κομμάτι, γεγονός που δεν πρόκειται να περάσει στα ψιλά.

Ως γνωστόν, ο τεχνικός των Πειραιωτών επιβραβεύει τη σκληρή δουλειά και την πρόοδο δίνοντας πολλαπλές ευκαιρίες σε όσους έχουν τη δυνατότητα να τις αρπάζουν, ανάμεσά τους και ο Ρόνι Λόπες, που μετά την εμφάνιση του στο Ηράκλειο εξασφάλισε -τουλάχιστον- την παρουσία του και στην ενδεκάδα με τον Άρη την ερχόμενη Κυριακή (12/12). Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα αποτελεί έκπληξη της τελευταίας στιγμής από τον Μαρτίνς.

https://athlosnews.gr/roni-lopes-efchomai-na-skoraro-gia-trito-seri-mats-kontra-stin-antverp/

Ερχόμενος με… φόρα από τις συνεχόμενες θετικές του παρουσίες, ο Λόπες πέρα από τον προπονητή του θέλει να κερδίσει και τους οπαδούς του Ολυμπιακού, γνωρίζοντας ότι έχει τις ικανότητες και το «αλήτικο» στιλ για να το κάνει. Η διάρκεια θα είναι αυτή που θα τον κρίνει πιο αυστηρά. Πάντως αν έχει πάρει κάτι από την υπομονή – επιμονή του προπονητή του, τότε είναι βέβαιο ότι δεν θα αργήσει να προσφέρει ακόμα περισσότερα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς