19.2 C
Athens

Άρης – Αστέρας 1-0: Διατήρησε την παράδοση και έσπασε τη φετινή «κατάρα» του Βικελίδης

Ο ανεβασμένος Άρης πήρε μία επαγγελματική και δίκαιη νίκη απέναντι στον άσφαιρο Αστέρα αποδεικνύοντας την αγωνιστική του άνοδο μετά την ηχηρή «σφαλιάρα» από τον ΠΑΣ δύο εβδομάδες νωρίτερα

Πέμπτος στα χαρτιά, τρίτος στο χορτάρι ο Άρης! Οι Κίτρινοι δίχως καν να πατήσουν το πόδι στο γκάζι πήραν μία επαγγελματική νίκη επί του Αστέρα (1-0) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αποδεικνύοντας ξανά ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκονται ένα σκαλί πάνω από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Έχοντας να ηττηθούν από τους Αρκάδες από το μακρινό 2012, οι Θεσσαλονικείς με οδηγό την παράδοση των τελευταίων ετών πήραν την έκτη νίκη στα 7 τελευταία επίσημα παιχνίδια απέναντι στην ομάδα της Τρίπολης και ανέβηκαν στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης, θέλοντας να «χτίσουν» πάνω στον θρίαμβο της Τούμπας.

Επόμενη δοκιμασία για το σύνολο του Άκη Μάντζιο αυτή στο «Γ. Καραϊσκάκης» την επόμενη Κυριακή (12/12) κόντρα στον αήττητο Ολυμπιακό, ενώ για τον Αστέρα οι δύσκολες αποστολές θα συνεχιστούν απέναντι στην ΑΕΚ (11/12).

Το ματς

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ανεβασμένη ψυχολογία του μετά τις νίκες επί ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, αλλά και το ρίσκο του Αστέρα να ανεβάσει αρκετά ψηλά τις γραμμές του από νωρίς.

Οι Κίτρινοι απείλησαν πρώτοι με την προσπάθεια του Καμαρά, που βρέθηκε φάτσα με τον Τσιφτσή αλλά αστόχησε σπαταλώντας την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα. Από την πλευρά τους οι Αρκάδες δεν μπήκαν με την ίδια πυγμή στο ματς, στάθηκαν τυχεροί στο πρώτο δεκάλεπτο και βρήκαν την ηρεμία τους από το 15λεπτο και μετά ενεργοποιώντας τους Σονί και Ριέρα στις πτέρυγες.

Από την τελική του Μπερτόγλιο στο 11′ μέχρι τη φάση του Καμαρά στο 38′ ο Άρης έδειχνε να «βραχυκυκλώνει» χάνοντας παράλληλα και τον Σούντγκρεν με μυϊκό τραυματισμό. Η ομάδα του Ράσταβατς θσ μπορούσε να είχε εκμεταλλευτεί αυτή την επιθετική αδράνεια των γηπεδούχων με τον Κρέσπι λίγο μετά το μισάωρο, αλλά ο Αργεντίνος σπατάλησε μοναδική ευκαιρία από κοντινή απόσταση.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΚΑΜΑ ΤΟ 1-0 ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ

Ο Σονί με πολύ όμορφες ντρίμπλες άνοιξε στον Καρμόνα, εκείνος έβγαλε τη σέντρα και ο Κρέσπι από κοντά σε σχεδόν σε κενή εστία δεν κατάφερε να ευστοχήσει. Κι αφού οι Αρκάδες έμειναν στο μηδέν, ο Άρης τους τιμώρησε με έναν πρωταγωνιστή έναν… δικό τους παίκτη.

Οι Θεσσαλονικείς κυκλοφόρησαν με όμορφο τρόπο τη μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Μαντσίνι να την πατάει σε κατάλληλο χώρο και χρόνο στον Γκάμα, ο οποίος σούταρε δυνατά διαμορφώνοντας διά ποδός Άλβαρες το 1-0 για την ομάδα του. Τελικά, το γκολ κατοχυρώθηκε ως αυτογκόλ στον Λατίνο στόπερ των Αρκάδων, που πέρυσι είχε σκοράρει ξανά σε λάθος εστία σε ματς με την ΑΕΚ.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΟΡΘΩΣ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Ο Αστέρας ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να πρεσάρει την πρώτη πάσα των παικτών του Μάντζιου και με κινητήριο άξονα τον Νιγηριανό Σονί δημιούργησε τη φάση που έψαχνε από το πρώτο 45λεπτο, με το VAR όμως να έχει άλλη άποψη.

Συγκεκριμένα οι «κιτρινομπλε» έφτασαν στην ισοφάριση με πλασέ του Ριέρα από πλάγια θέση, μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια του Σονί, ωστόσο η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, καθότι το τέρμα ακυρώθηκε για έναν… ώμο μέσω VAR. Σωστή απόφαση των διαιτητών, με τον Άρη να έχει μαζί του τα εκατοστά, διατηρώντας εντέλει σχετικά άνετα το υπέρ του προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Μάλιστα, οι Κιτρινόμαυροι ήταν αυτοί που είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιτούρμπε στο 87′, που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή στερώντας ένα υπέροχο τέρμα από τον Παραγουανό άσο, ο οποίος είχε βρει δίχτυα με τρομερό σουτ και στο ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, τέσσερα βράδια νωρίτερα.

Πέρα από κάποια μακρινά σουτ χωρίς ιδιαίτερη τύχη και την αστοχία του Ματέο Γκαρσία μετά από γύρισμα του Καμαρά, στην πιο μεγάλη φάση (σε κανονική ροή αγώνα) του Άρη στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι κύλησε δίχως πολλές συγκινήσεις έως τη λήξη, με τους γηπεδούχους να «σκαρφαλώνουν» στην 5η θέση προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό, έχοντας πλέον 17 βαθμούς, και τους Αρκάδες να μένουν 9oι με 13 βαθμούς.

ΑΡΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Τζοβάρας

Σκόρερ: 39′ Άλβαρες (αυτογκ.)

Κίτρινες: Καστάνιος, Ατιένσα, Ριέρα / Τζέγκο

ΑΡΗΣ (Mάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν (26’ Σάκιτς), Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι (69’ Ιτούρμπε), Γκάμα (69’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο (85’ Ματίγια), Καμαρά (85’ Μάνος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Καστάνιο, Πίτσου, Καρμόνα (78’ Γκαρθία), Μουνάφο (67’ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε (86’ Μπενίτο), Ριέρα, Κρέσπι, Σονί (86’ Κανελλόπουλος), Μπαράλες (67’ Αλί Μπαμπά).

 

 

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς