27.9 C
Athens

Άρης: Με ανεβασμένη ψυχολογία και αναγκαστική αλλαγή πλάνου κόντρα στον Αστέρα

Ο Άρης υποδέχεται απόψε (19:30) τον Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης, σε ένα ματς που αν αφαιρέσει κανείς από το κάδρο της αγωνιστικής το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα.

Οι Κίτρινοι έρχονται με ανεβασμένη την ψυχολογία από το διπλό στην Τούμπα και τη νίκη-μισή πρόκριση επί του ΟΦΗ στο Κύπελλο, τη στιγμή που ο Αστέρας εντυπωσιάζει με την απόδοσή του, ακόμα κι αν βρίσκεται εκτός πεντάδας.

Οι Αρκάδες έχουν το «know how» στη διαχείριση τέτοιων ειδικών αποστολών, όπως η σημερινή στο Χαριλάου και με «όπλο» τα πολύ καλά στατιστικά τους στην κατοχή μπάλας και τη δημιουργία φάσεων θέλουν να απειλήσουν με νέο κάζο (μετά τον ΠΑΣ) τους Θεσσαλονικείς.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Άκη Μάντζιου γνωρίζει ότι θα αγωνιστεί χωρίς τον Μπαντού Εντιαγέ που εκτίει την ποινή των τεσσάρων καρτών του και σε συνδυασμό με την επιστροφή του Φακούντο Μπερτόγλιο στη δράση, μετά τα όσα έγιναν στον Βόλο, αναπροσαρμόζει τα μεσοεπιθετικά της πλάνα προκειμένου να διώξει από πάνω της την… κατάρα των εντός έδρας αναμετρήσεων.

Ο Άρης «χάνεται» κάθε φορά που πρέπει να κυνηγήσει πρώτος γκολ ή να παράγει παιχνίδι απέναντι σε κλειστές άμυνες, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τον Μάντζιο και τους συνεργάτες του, που αρχής γενομένης από το σημερινό ματς, θα ψάξουν λύση και σε αυτό το πρόβλημα.

Αυτή ίσως έρθει μέσα από τον «κιτρινόμαυρο» άξονα, εκεί όπου η επιστροφή του Μπερτόγλιο θα φέρει τους Σάσα και Τζέγκο ως δίδυμο στα χαφ και τους Ματέο Γκαρσία και Μαντσίνι στα άκρα, με τους Κίτρινους να κερδίζουν ταχύτητα και δημιουργικότητα στον κεντρικό τους άξονα αλλά να χάνουν πολλά από τα τρεξίματα του απόντα Εντιαγέ.

Όπως και να’ χει το σημερινό ματς κρύβει πολλές παγίδες και για τους δύο μονομάχους, που «βλέπουν» μόνο το τρίποντο, ώστε να πορευθούν με ηρεμία μέχρι το επόμενο σαββατοκύριακο και γιατί όχι τις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς