19.7 C
Athens

Ο Μέσι μεγάλος νικητής της Χρυσής Μπάλας λόγω… Αργεντινής, δεύτερος και αδικημένος ο Λεβαντόφσκι

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ σήκωσε το Κόπα Αμέρικα με την πατρίδα του και κατά συνέπεια και την έβδομη Χρυσή Μπάλα της τεράστιας καριέρας του - Δεύτερος ο Λεβαντόφσκι, που αφού ξεπέρασε και τον Γκερντ Μίλερ στο σκοράρισμα δεν του απομένει κάτι άλλο για να αποδείξει την αξία του...

Έβδομη Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του σπουδαίου Λιονέλ Μέσι! Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ κατάφερε να κερδίσει για έβδομη φορά στην καριέρα του την κορυφή του κόσμου, όντας ο μοναδικός που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο και αφήνοντας τον ρέκορντμαν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, δεύτερο και… αδικημένο, καθώς πέρυσι και φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ με τη Μπάγερν αλλά τη μία (2020) δεν κέρδισε λόγω κορωνοϊού και την άλλη (2021) λόγω Κόπα Αμέρικα!

Μέσι είσαι και θαυμαστά τα έργα σου! Η αδιαμφισβήτητη και διαχρονική αξία του Αργεντίνου σταρ έλαψε και στο Παρίσι, όπου πανηγύρισε την έβδομη Χρυσή Μπάλα (δεύτερη σερί) της τεράστιας καριέρας του, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον εξίσου σπουδαίο για τη σεζόν που μας πέρασε Λεβαντόφσκι και τρίτο τον ήρωα της εθνικής Ιταλίας, Ζορζίνιο.

Ο ΣΟΥΑΡΕΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ

Έκτη θέση για τον Κριστιάνο Ρονάλντο (έχει 5 κατακτήσεις) που βρέθηκε για πρώτη φορά, έπειτα από 11 ολόκληρα χρονιά εκτός από την πρώτη τριάδα. Έβδομος ο Μοχάμεντ Σαλάχ, παρά τα όσα σπουδαία πέτυχε και φέτος με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Ο ιπποτικός λόγος του Μέσι με την ειδική αναφορά στην περσινή αδικία του «France Football» προς τον Λεβαντόφσκι:

«Είναι απίστευτο που βρίσκομαι ξανά εδώ. Δεν ήξερα τι μπορεί να συμβεί κι όμως είμαι και πάλι εδώ. Θέλω να συνεχίσω να μάχομαι απέναντι στις προκλήσεις, δεν ξέρω πόσος χρόνος μου μένει ακόμα, αλλά ελπίζω να ειναι αρκετός γιατί αγαπώ το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου στη Μπαρτσελόνα, την Παρί και την Αργεντινή. Μου έλειπε κάτι και φέτος συνέβη το αντίθετο. Κατάφερα ολοκληρώσω ένα όνειρο και αυτό το βραβείο ήρθε για αυτό που καταφέραμε στο Copa America.

Είναι μια ξεχωριστή βραδιά. Είναι τιμή μου να μάχομαι απέναντι στον Λεβαντόφσκι, ήσουν ο νικητής της Χρυσής Μπάλας πέρσι και το France Football έπρεπε να σου δώσει το βραβείο».

Η τελική πεντάδα στην φετινή απονομή της Χρυσής Μπάλας έχει ως εξής:

    1. Μέσι
    2. Λεβαντόφσκι
    3. Ζορζίνιο
    4. Μπενζεμά
    5. Καντέ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς