23.1 C
Athens

Πρώτη και καλύτερη η Σίτι, βρήκε τον… Μεσσία της η Μίλαν και έφερε τα πάνω κάτω στον δεύτερο όμιλο! (vid)

Η Μίλαν πήρε τεράστια νίκη μέσα στη Μαδρίτη και πλέον βλέπει ακόμη και πρόκριση, η Σίτι καθάρισε με ανατροπή την Παρί, ενώ η Σπόρτινγκ πήρε από σήμερα το εισιτήριο για τους «16», εκεί που είναι πιθανότατο να βρεθούν και οι άλλοι δυο Πορτογάλοι

Η ανώτερη Σίτι απέδειξε ότι στο ντέρμπι των δισεκατομμυρίων έχει μεγαλύτερη δυναμική καθώς μετά την περσινή «σφαλιάρα» στην Παρί στα ημιτελικά του Champions League της πήρε και την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο με ανατροπή εντός 14 λεπτών στο δεύτερο μέρος.

Το αποτέλεσμα της αγωνιστικής, ωστόσο, το είδαμε στη Μαδρίτη, εκεί όπου η Μίλαν με γκολ του Ζούνιορ Μεσία έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Ατλέτικο, βάζοντας φωτιά στον Β’ όμιλο, όπου τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική με τις Πόρτο, Μίλαν και Ατλέτικο να διεκδικούν ένα εισιτήριο και να κινδυνεύουν μέχρι και με αποκλεισμό από το Europa League. Όλα ανοιχτά.

ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 0-1 ΤΗΣ ΜΙΛΑΝ

Η Μίλαν έμοιαζε καταδικασμένη στο ταξίδι της προς την ισπανική πρωτεύουσα, όμως με μία άπιαστη κεφαλιά του δικού της «Μεσία» απέδρασε με ένα υπερπολύτιμο διπλό που τη φέρνει στην τρίτη θέση και τη στέλνει για έναν μεγάλο τελικό πρόκρισης απέναντι στην αδιάφορη Λίβερπουλ που εξασφάλισε την πρωτιά με άνετη νίκη (2-0) επί της Πόρτο.

Στο ντέρμπι των «πλουσίων» η Παρί προηγήθηκε με το… καλημέρα του δευτέρου μέρους με τον Εμπαπέ, ωστόσο είδε τους Πολίτες να βγάζουν δύο υπέροχες συνεργασίες και αρκετό εγωισμό στο χορτάρι του Έτιχαντ και με πρωτεργάτες τους Στέρλινγκ και Ζεσούς να ανατρέπουν το σκηνικό για το τελικό 2-1.

Αυτό το αποτέλεσμα στέλνει τους Άγγλους στην πρώτη θέση και τους Παριζιάνους στην δεύτερη, με τη Λειψία που σκόρπισε με 5-0 τη Μπριζ στο Βέλγιο να έχει τον πρώτο λόγο για το εισιτήριο που οδηγεί στο Europa League.

Άγιαξ, Ρεάλ, Ίντερ και Σπόρτινγκ εξασφάλισαν επίσης με νίκες την είσοδο τους στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, με τη μεγάλη έκπληξη να γίνεται στη Λισσαβόνα. Η μαχητική και τελικά αρκετά ποιοτική Σπόρτινγκ υπέταξε τη Ντόρτμουντ με 3-1 χάρη σε ένα σόου του Πέδρο Γκονσάλβες και «πέταξε» για την επόμενη φάση, στέλνοντας τη Ντόρτμουντ στο -όχι και τόσο φιλόξενο για τους Γερμανούς- Europa League.

Μάλιστα, σε περίπτωση πρόκρισης της Μπενφίκα από τον όμιλο της Μπαρτσελόνα, οι Πορτογάλοι θα έχουν για πρώτη φορά στα χρονικά τρεις εκπροσώπους τους στη φάση των «16» του Champions League, αποδεικνύοντας ότι κάτι κάνουν καλά τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια στιγμή η «πρωτάρα» Σέριφ Τίρασπολ των Αθανασιάδη, Κολοβού παρά την ήττα της με 3-0 από τη Ρεάλ πανηγυρίζει την τιμητική τρίτη θέση και τη συνέχιση του ευρωπαϊκού ονείρου στο Europa, διδάσκοντας μαθήματα ποδοσφαιρικού ρομαντισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

H βαθμολογία στον «καυτό» δεύτερο όμιλο με Μίλαν, Ατλέτικο και Πόρτο να διεκδικούν ένα εισιτήριο:

Λίβερπουλ 15 (15-5)
Πόρτο 5 (3-8)
Μίλαν 4 (5-7)
Ατλέτικο Μαδρίτης 4 (4-7)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Τρίτη 07/12
Μίλαν-Λίβερπουλ
Πόρτο-Ατλέτικο Μαδρίτης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Λίβερπουλ-Πόρτο 2-0 (52’ Τιάγκο, 70’ Σαλάχ)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μίλαν 0-1 (86′ Μεσίας)

Ίντερ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0 (61′, 67′ Τζέκο)

Σέριφ Τιρασπόλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3 (30′ Αλάμπα, 45’+ Κρόος, 55′ Μπενζεμά)

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν 2-1 (49′ Εμπαπέ, 63′ Στέρλινγκ, 76′ Ζεσούς)

Μπριζ – Λειψία 0-5

Μπεσίκτας-Άγιαξ 1-2 (22′ Γκεζάλ – 46′, 54′ Αλέ)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ντόρτμουντ 3-1 (30’, 39’ Γκονσάλβες, 81’ Πόρο-93’ Μάλεν)

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς