18.4 C
Athens

Τσιμίκας: Έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει και η μοίρα τον «σπρώχνει» στην ενδεκάδα

Ο Έλληνας μπακ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κλοπ κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα και στη νέα ευκαιρία με αφορμή τον τραυματισμό του Ρόμπερτσον ίσως καταφέρει να του «καπαρώσει» και τη φανέλα βασικού

Πώς ένα τραυματισμός συμπαίκτη σου μπορεί να θεωρηθεί σημάδι για τη δική σου θετική πορεία; Στην περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα όλα βρίσκουν τη δική τους ερμηνεία και στο ματς που έρχεται για την Λίβερπουλ κόντρα στην Άρσεναλ (20/11, 19:30) μπορεί να γίνει μία νέα αρχή για το αριστερό άκρο της «κόκκινης» άμυνας.

Ναι, ο Ρόμπερτσον έχει αποδείξει ότι αξίζει να αποτελεί βασικό γρανάζι της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια και δύσκολα κάποιος θα του κλέψει τη φανέλα βασικού. Μέχρι να εμφανιστεί ο φετινός Τσιμίκας, που κόντρα σε όλα τα δεδομένα και τα προγνωστικά κέρδισε την εμπιστοσύνη του Κλοπ αλλά και του αυστηρού κοινού του Άνφιλντ, κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα.

Στο σήμερα, έχει την ευκαιρία και η ποδοσφαιρική λογική εκτιμά ότι δεν θα την αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη. Ο τραυματισμός του Ρόμπερτσον στο πρόσφατο ματς της Σκωτίας με τη Δανία πιθανώς θα τον κρατήσει ξανά εκτός για διάστημα δύο εβδομάδων, κάτι που σε μεγάλο βαθμό ανοίγει το δρόμο για το άστρο του «Τσίμι».

Σταθερός σε άμυνα και επίθεση, ο Έλληνας μπακ θα έχει, αρχής γενομένης από το ματς με την Άρσεναλ, τη δυνατότητα να μαγέψει ξανά το «Kop», δείχνοντας στον Κλοπ ότι φέτος ίσως η δική του μοίρα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από αυτή του Σκωτσέζου, που μέχρι τώρα στη σεζόν υστερεί και σε νούμερα. Βέβαια, τα πάντα θα κριθούν μέσα από την ιδιοσυγκρασία του Γιούργκεν Κλοπ που ξέρει να εκτιμά, αλλά σπανίως αφήνει πίσω του την πετυχημένη συνταγή του παρελθόντος. Ίδωμεν…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς