16.7 C
Athens

Η Ελβετία άνοιξε το δώρο της Β. Ιρλανδίας και «πέταξε» για Κατάρ, πάρτι με 10-0 για την Αγγλία στο Σαν Μαρίνο

Μέγα κάζο για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία που δεν μπόρεσε να κερδίσει την Βόρεια Ιρλανδία και θα διεκδικήσει την παρουσία της στο Μουντιάλ του Κατάρ μέσω των μπαράζ - Γκολ και θέαμα στους άλλους αγώνες της βραδιάς

Μέγα κάζο για τους Ιταλούς! Οι πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να αφήσουν στα χέρια της Ελβετίας το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς έμειναν στο μηδέν με την αδύναμη Βόρεια Ιρλανδία, δίνοντας το δικαίωμα για πανηγυρισμούς στους Ελβετούς, που έκαναν το χρέος τους απέναντι στην Βουλγαρία (4-0) και τον επόμενο Χειμώνα θα βρίσκονται στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Η ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ:

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της βραδιάς, ξεχώρισε η «10άρα» (!) της Αγγλίας στο κακόμοιρο Σαν Μαρίνο, με την οποία η ομάδα του Σάουθγκεϊτ εξασφάλισε και τυπικά την πρωτιά και η νίκη, αλλά δίχως όφελος, της Ουγγαρίας μέσα στην Πολωνία, σε ένα ματς που βρήκε ξανά δίχτυα ο Κάρολ Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ.

Οι Ελβετοί με 4 διαφορετικούς σκόρερ (Οκαφόρ, Φρόιλερ, Βάργκας, Ίτεν) έκανε το αυτονόητο απέναντι στην Βουλγαρία στη Ζυρίχη και σε συνδυασμό με την υπεροπολύτιμη ισοπαλία που απέσπασε τέσσερις ημέρες νωρίτερα απέναντι στην Ιταλία στο Ολίμπικο πανηγύρισε μία παληκαρίσια και δίκαιη, έτσι όπως εξελίχθηκε ο τρίτος όμιλος, απ+6ευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Πλέον, οι Ιταλοί μπαίνουν σε μπελάδες, καθώς ξέμειναν στα μπαράζ, όπου με αρκετό συναγωνισμό και την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο να περιμένει στη γωνία θα διεκδικήσουν ένα χρυσό εισιτήριο για να αποφύγουν το οριστικό και ανεπανάληπτο κάζο να μείνουν εκτός Μουντιάλ, μνημονεύοντας για χρόνια το χαμένο πέναλτι του Ζορζίνιο στο 90+6 του αγώνα με την Ελβετία την περασμένη Παρασκευή.

Με τον «τυφώνα Kane» πέρασε επιβλητικά από το Σαν Μαρίνο η Αγγλία. Τα 3 Λιοντάρια έγιναν… 10 και σκόρπισαν με το σπάνιο και εντυπωσιακό 0-10 τους αντιπάλους τους, σε μία βραδιά που ο Χάρι Κέιν είχε τρελά κέφια και βρήκε 4 γκολ σε διάστημα 15 λεπτών στο πρώτο μέρος, το οποίο έκλεισε με τον δείκτη στο 6-0 υπέρ των Άγγλων!

Αίσθηση προκάλεσε η πρώτη ήττα της Δανίας στην προκριματική διαδικασία της ευρωπαϊκής ζώνης, με τη Σκωτία να της σταματάει το σερί των 9 αγώνων χάρη στη νίκη με 2-0. Πλέον, οι Σκωτσέζοι θα παλέψουν για ένα χρυσό εισιτήριο μέσω των μπαράζ του Μαρτίου.

Σε άλλα αποτελέσματα, η Πολωνία που επίσης είχε εξασφαλίσει την παρουσία της στα μπαράζ ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 1-2 από την τρίτη Ουγγαρία, ενώ Αλβανία και Ισραήλ «έκλεισαν» το ταξίδι τους με νίκες απέναντι σε Ανδόρα (1-0) και Νησιά Φερόε (3-2), αντίστοιχα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς