20.8 C
Athens

Προκριματικά Μουντιάλ: Η Αγγλία έβαλε τέλος στα όνειρα της Αλβανίας, συνεχίζεται το θρίλερ στον τρίτο όμιλο (vid)

Η Αγγλία έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Αλβανία και επί της ουσίας «σφράγισε» το εισιτήριο για το Κατάρ, τη στιγμή που στη Ρώμη το θρίλερ για την πρωτιά ανάμεσα σε Ιταλία και Ελβετία πήρε παράταση τριών ημερών

Όνειρο ήταν και πάει για τους γείτονες Αλβανούς. Η Αγγλία δεν έδειξε έλεος απέναντι στην «διψασμένη» για τα μπαράζ Αλβανία και με το επιβλητικό 5-0, που διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος, εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό το εισιτήριο για το Κατάρ, αφού χρειάζεται μόλις ένα βαθμό απέναντι στο αδύναμο Σαν Μαρίνο στην 10η και τελευταία αγωνιστική του 9ου ομίλου.

Οι Άγγλοι έστησαν ένα ατελείωτο πάρτι, «βομβδαρδίζοντας» διαρκώς την εστία του Στρακόσια, που ήταν απλός παρατηρητής ενός σόου που δε λέει να τελειώσει.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της παράστασης των Άγγλων ήταν ο Χάρι Κέιν, που πέτυχε ένα γνήσιο χατ-τρικ αλλά και ο Τζόρνταν Χέντερσον, ο οποίος σκόραρε με έναν ασυνήθιστο αλλά συνάμα όμορφο -για τον ίδιο- τρόπο για το 3-0.

ΤΟ 1-0

ΤΟ 2-0

ΤΟ 3-0

ΤΟ 4-0

ΤΟ 5-0 ΜΕ ΦΟΒΕΡΟ ΓΥΡΙΣΤΟ ΤΟΥ ΚΕΪΝ

Στον ίδιο όμιλο η Πολωνία των Λεβαντόφσκι και Σφιντέρσκι πανηγύρισε ένα σημαντικό «διπλό» (1-4) στην έδρα της αδύναμης Ανδόρα και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο Γουέμπλεϊ στρογγυλοκάθισε στην δεύτερη θέση, που οδηγεί στα μπαράζ.

Στο μεγάλο ματς της βραδιάς, Ιταλία και Ελβετία «κόλλησαν» στο 1-1 και τα πάντα αναφορικά με το «χρυσό» εισιτήριο της πρώτης θέσης θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική του Γ’ ομίλου, εκεί όπου η «Σκουάντρα Ατζούρα» θα φιλοξενηθεί από την Βόρεια Ιρλανδία και οι Ελβετοί θα φιλοξενήσουν την πάντα επικίνδυνη Βουλγαρία.

Μοιραίος για τους Ιταλούς, σε μία φάση που εύχονται να μην μνημονεύουν για χρόνια, ο Ζορζίνιο, που αστόχησε σε πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα.

1. Ιταλία 7 15 (13-2)

2. Ελβετία 7 15 (11-2)

3. Β. Ιρλανδία 7 8 (6-7)

4. Βουλγαρία 7 8 (6-10)

5. Λιθουανία 7 3 (4-19)

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της αποψινής (12/11) αγωνιστικής βραδιάς ξεχωρίζει το εντυπωσιακό 4-2 της Αυστρίας επί του Ισραήλ, ενώ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-2 στις αρχές του δευτέρου μέρους, αλλά και η συνέχεια του τρομερού αήττητου σερί της Δανίας, που με σπασμένα τα φρένα επικράτησε με 3-1 των Νήσων Φερόε και πάει να κλείσει τον όμιλο της 10 νίκες, 30 γκολ υπέρ, μόλις ένα κατά (από την θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ) και φυσικά την πρώτη θέση!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς στην ευρωπαϊκή ζώνη:

Ιταλία-Ελβετία 1-1

Β. Ιρλανδία-Λιθουανία 1-0

Ανδόρα-Πολωνία 1-4

Αγγλία-Αλβανία 5-0

Ουγγαρία-Σαν Μαρίνο 4-0

Μολδαβία – Σκωτία 0-2

Αυστρία – Ισραήλ 4-2

Δανία – Νησιά Φερόε 3-1

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς