22.6 C
Athens

Μπαρτσελόνα: Η ιδιαίτερη απαγόρευση του Τσάβι και οι πιθανότητες επιστροφής του Ντάνι Άλβες

Η εποχή Τσάβι έχει ξεκινήσει κι επίσημα εδώ και λίγες μέρες στην Μπαρτσελόνα, με τον Καταλανό μαέστρο να έχει μία υπερπολύτιμη εβδομάδα, ώστε να βάλει τις βάσεις για τους Μπλαουγκράνα της νέας -δικής του- εποχής.

Ο Ισπανός τεχνικός, αφού έζησε τις πρώτες του στιγμές ως προπονητής της Μπάρτσα στη χθεσινή προπόνηση, έχει πάρει ήδη κάποιες πολύ σημαντικές αποφάσεις για το παρόν της ομάδας, καθώς στις τάξεις της εντόπισε σοβαρό έλλειμα πειθαρχίας.

Η πιο ξεχωριστή του απαγόρευση έως τώρα έχει να κάνει με τα social media των παιχτών, μία τακτική που ακολουθεί από τα χρόνια του στην Αλ Σαντ. Ποια είναι αυτή; Η χρήση των social media από τους παίκτες του ρόστερ απαγορεύεται παραμονές του αγώνα και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, καθώς είναι κάτι που αποδεδειγμένα αποσπά τη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών και ως ένα μεγάλο βαθμό αποσυντονίζει την αγωνιστική ετοιμότητά τους.

Έτσι, ο Τσάβι αποφάσισε να τους «κόψει» αυτή τη συνήθεια, με στόχο να τους δείξει τι ίσχυε τον καιρό που ήταν ο ίδιος αρχηγός στην Μπαρτσελόνα και η ομάδα υπό την ηγεσία του Πεπ Γκουαρδιόλα αποτελούσε ένα από τα καλύτερα και πιο πειθαρχημένα σύνολα όλων των εποχών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες στην Ισπανία και θέλει τον Ντάνι Άλβες να επιστρέφει στο Καμπ Νου, οι Καταλανοί είναι ξεκάθαροι. Υπήρχε μία επικοινωνία του Τσάβι με τον Βραζιλιάνο μπακ, ούτως ή άλλως οι δυο τους διατηρούν στενή φιλία από τότε που ήταν συμπαίκτες, με τον Λαπόρτα να δείχνει πρόθυμος να προσφέρει στον 38χρονο άσο το συμβόλαιο που επιθυμεί, ώστε να κλείσει την τεράστια καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Βέβαια, οι συζητήσεις των δύο πλευρών, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Χειμώνα, βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, με τον Τσάβι να επιθυμεί το «μέταλλο» και την ηγετική φυσιογνωμία του Άλβες στα αποδυτήρια της Μπάρτσα, που τα τελευταία δύο χρόνια «μπάζουν» από παντού…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς