14.4 C
Athens

Οι Μπακς στον Λευκό Οίκο: Η συγκίνηση μέσα από τα λόγια του Γιάννη και η αποθέωση του Μπάιντεν! (vid)

«Από τις γειτονιές στα Σεπόλια, στο Οβάλ Γραφείο». Αυτή ήταν η ατάκα του πρωταθλητή του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο με το που πάτησε το πόδι του στον Λευκό Οίκο, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι τα όνειρα δεν περιορίζονται ποτέ στο μυαλό, όσο έχεις την δυνατότητα να τα κυνηγήσεις στη ζωή.

Οι Antetokounbros το γνωρίζουν από πρώτο χέρι και δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα που βρίσκονται στην κορυφή του βουνού. Θα παραμείνουν το ίδιο ταπεινοί με τότε, που απλώς δοκίμαζαν σουτάκια στις μισογκρεμισμένες μπασκέτες στα Σεπόλια.

https://athlosnews.gr/apo-ta-sepolia-ston-lefko-oiko-o-tzo-bainten-timaei-tous-baks-tou-gianni-kai-tou-thanasi-antetokounbo/?fbclid=IwAR1AKFiGcyfk3Tupaffk_pxjnBOTWa3Il28BEM4A8NdxHJ_82yRWWDjLeE0

Η επίσκεψη των πρωταθλητών Μπακς στον Λευκό Οίκο σηματοδοτεί την επιστροφή του συγκεκριμένου «εθίμου» στην Αμερική μετά τη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τη συγκίνηση όλων των Ελλήνων για τα κατορθώματα του Γιάννη και του Θανάση. Δύο παιδιών που μας έκαναν να ξενυχτάμε για αμέτρητες ώρες μπροστά από μία τηλεόραση, πανηγυρίζοντας για μία ομάδα που έχει ως λογότυπο της τα Ελάφια και εδρεύει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Στις πρώτες του δηλώσεις στον Λευκό Οίκο και μπροστά στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο Γιάννης ήταν ξανά ο εαυτός του. Λιτός, αληθινός και ευγνώμων για τα όσα του προσέφερε η οικογένειά του.

Συγκεκριμένα είπε, όντας εμφανώς συγκινημένος: «Από τα Σεπόλια μέχρι τον Λευκό Οίκο, γεννημένος από Νιγηριανούς γονείς. Είναι μια εκπληκτική εμπειρία εμπειρία να είμαι στον Λετυκό Οίκο. Τιμή μου που είμαι στον Λευκοί Οίκο και γνωρίζω από κοντά τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η οικογένεια μου έκανε πολλές θυσίες για να είμαι εδώ, τους ευχαριστώ. Επαιξε μεγάλο ρόλο στο να είμαι εδώ. Οι φίλαθοι των Μπακς είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο. Πριν 7 χρόνια ήμασταν η χειρότερη ομάδ, τώρα είμαστε η καλύτερη. Πάντα προσπαθούσαμε να γινόμστε καλύτεροι μέσα από σκληρή δουλειά».

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε:

«Είναι τιμή να φιλοξενούμε τους Πρωταθλητές Μπακς. Συγχαρητήρια σε όλους για την κατάκτηση του τίτλου, τους παίκτες, το επιτελείο, τους φιλάθλους. Στους Τελικούς ήσασταν πίσω με 0-2, αλλά δεν σταματήσατε να πιστεύετε και να παλεύετε.

Γιάννη, έβαλες 50 πόντους στο Game 6. Πενήντα. Το χειρότερο είναι πως θυμάμαι και τα δύο πρωταθλήματα των Μπακς. Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι βρίσκεσαι εδώ με τον αδελφό σου. Είναι παιδιά μιας οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία, που πήγαν στην Ελλάδα. Αυτό είναι σπουδαίο.

Ξέρω πως η μητέρα σου είναι τόσο περήφανη που σε κοιτάζει, όπως κι ο πατέρας σου από εκεί ψηλά. Είστε μια τρομερή οικογένεια. Νομίζω πως κερδίσατε σε διαγωνισμό γονιδίων».

Δείτε ολόκληρη την τελετή της επίσκεψης των πρωταθλητών Μπακς στον Λευκό Οίκο παρακάτω:

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς