20.8 C
Athens

Βόλος – Άρης 1-2: Οι Κίτρινοι βρήκαν τις λύσεις στο… ρινγκ του Πανθεσσαλικού (vid)

Το παιχνίδι του Βόλου με τον Άρη μπορεί να πέρασε από 40 κύματα κι άλλες τόσες μπουνιές στο Πανθεσσαλικό, ωστόσο από τη στιγμή που αποφασίστηκε να συνεχιστεί μετά από σχετική εισήγηση του διαιτητή Καραντώνη, το θέαμα μας αποζημίωσε με το παραπάνω, με τους Θεσσαλονικείς φεύγουν με το «διπλό» από τη Μαγνησία χάρη στην ποδοσφαιρική οξυδέρκεια των Εντιαγέ και Ματέο Γκαρσία.

Το ματς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς παρά τον πολύ καλό ρυθμό των δύο ομάδων εντός των τεσσάρων γραμμών, τα πάντα στιγματίστηκαν από τα όσα εκτυλίχθηκαν στις κερκίδες και μετέπειτα στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού από το 12λεπτό και μετά, όταν οπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο και ξέσπασε ένταση στις κερκίδες όπου βρίσκονταν φίλοι της ομάδας της Μαγνησίας.

Ο Καραντώνης διέκοψε την αναμέτρηση μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ωστόσο κατά τη διάρκεια του πανικού που επικρατούσε – με χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία εκτός γηπέδου – παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια στον πάγκο και η ένταση συνεχίστηκε και στις κερκίδες με τις γροθιές να πέφτουν… βροχή.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τις λύσεις μέσα από την ποιότητα της μεσοεπιθετικής τους γραμμής, δικαιώθηκαν για τον επιθετικό τους προσανατολισμό απέναντι σε μία ομάδα που της αρέσκεται να παίζει με ψηλά τις γραμμές της και αποχωρούν από τη Θεσσαλία με μία νίκη αντίδρασης, μετά τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

https://athlosnews.gr/beos-den-theloume-alites-sto-gipedo-as-ginei-i-archi-na-ftiaxoume-to-podosfairo/

Ο διαιτητής Καραντώνης αποφάσισε να συνεχίσει το ματς από το 12ο λεπτό και άμα την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο απέβαλλε με απευθείας κόκκινη τους Μπερτόγλιο, Γκρίλο και Μπαριέντος, με τον τελευταίο να βρίσκεται εκτός ενδεκάδας των γηπεδούχων.

Ο λόγος ήταν η ένταση που δημιουργήθηκε με πρωταγωνιστές τους τρεις προαναφερθέντες, όπου και πιάστηκαν στα χέρια. Μέσα στις εν λόγω αψιμαχίες ήταν και ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος την γλίτωσε δίχως να αποβληθεί, παρόλο που στις φωτογραφίες φαίνεται να στρέφεται κατά του Αργεντίνου εξτρέμ των Θεσσαλονικέων.

Στα αγωνιστικά, οι Κίτρινοι μπήκαν καλύτερα με τη… νέα σέντρα κι αφού γλίτωσαν το γκολ στο δοκάρι του Φαν Βερτ στο 33′, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ δύο λεπτά αργότερα με όμορφη προσωπική ενέργεια του Εντιαγέ που δημιούργησε το χώρο για τον εαυτό του και εκτέλεσε τον Κότνικ για το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος και μετά το αρχικό σοκ με τη διακοπή και το ξύλο σε κάθε σημείο του γηπέδου αμφότερες οι ομάδες μπήκαν… φουριόζες στο χορτάρι, αφού είδαμε 2 γκολ μέσα διάστημα τριών λεπτών με το ξεκίνημα της επανάληψης.

Συγκεκριμένα, οι Κίτρινοι είδαν τον Ματέο Γκαρσία να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 46′ μετά από την επιμονή του στο μαρκάρισμα του Ρίνερ, κλέψιμο ψηλά και ιδανική εκτέλεση με το αριστερό.

Ωστόσο η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Ορόζ μετά το παρθενικό του γκολ στη Νίκαια με τη φανέλα του Βόλου, βρήκε δίχτυα κι απόψε, μετά από αναστάτωση στην περιοχή του Άρη διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

ΤΟ 1-2 ΤΟΥ ΟΡΟΖ

Η ένταση συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε, οι γηπεδούχοι αναζήτησαν δίχως κάποια καθαρή ευκαιρία την ισοφάριση και το τελικό αποτέλεσμα (1-2) δικαιώνει την ομάδα του Μάντζιου για το πείσμα, την υπομονή – επιμονή της και την απόλυτη ακολουθία του πλάνου απόδρασης από τη Θεσσαλία.

BΟΛΟΣ – ΑΡΗΣ 1-2

Διαιτητής: Καραντώνης (ΑΡΚ)

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Κίτρινες: Νίνης, Ρομέρο, Καμαρά, Εντιαγέ

Κόκκινες: Μπερτόγλιο, Μπαριέντος, Γκρίλο

Βόλος (Αμπασκάλ): Κότνικ, Ρομέρο, Ρινέρ (81’ Τερεζίου), Γκρίλο, Φεράρι,  Τσοκάνης, Νίνης (Ρεγκατίν / 65’ Βόιτκοφσκι), Ορόζ (81’ Σοάρες), Φερνάντες, Φαν Βέερτ, Μπαρτόλο.

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο (64’ Σάσα), Εντιαγέ, Μαντσίνι (64’ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία (76’ Γκάμα), Καμαρά (92′ Σάκιτς).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς