22.4 C
Athens

Γουλβς – Έβερτον 2-1: Ο Σα διατήρησε τους Λύκους σε τροχιά Ευρώπης (vid)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή των πρώην «ερυθρόλευκο» Ζοσέ Σα, η Γουλβς άντεξε στην ασφυκτική πίεση που της άσκησε η Έβερτον στο φινάλε και πιο συγκεκριμένα μετά τη μείωση του σκορ σε 2-1, πανηγυρίζοντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που τη φέρνει μία ανάσα από την 6η θέση και την Άρσεναλ.

Το τελικό 2-1 δικαιώνει την ομάδα του Λάζε, που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του και απειλήθηκε μόνο στο φινάλε, όταν ο Πορτογάλος κίπερ αποφάσισε να κατεβάσει ρολά διατηρώντας τον δείκτη του σκορ στο 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Εκρηκτικό και άκρως αποτελεσματικό ήταν το πρώτο ημίχρονο για τη Γουλβς κόντρα στην Έβερτον, αφού χάρη στις εμπνεύσεις του Κίλμαν και του Ραούλ Χιμένεθ βρήκε δύο τέρματα μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, απλοποιώντας τα πράγματα ενόψει της συνέχειας.

Συγκεκριμένα οι «Λύκοι» άνοιξαν το σκορ στο 28′ με όμορφη κεφαλιά του Κίλμαν, που πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν και λίγο αργότερα (32′) διπλασίασαν τα τέρματά τους με τελείωμα του φορμαρισμένου Ραούλ Χιμένεθ, ο οποίος όχι μόνο επέστρεψε στην δράση, αλλά συμβάλει τα μέγιστα στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

Τα δύο γρήγορα τέρματα της Γουλβς απέναντι στην Έβερτον:

Βέβαια πρώτα έπρεπε να προηγηθούν μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις του Πίκφορντ, αλλά και η ακύρωση μέσω VAR ενός πολύ όμορφου -σε δημιουργία- τέρματος για τους γηπεδούχους.

Στη συνέχεια η Έβερτον έψαχνε για αντίδραση, την οποία αρχικά βρήκε χάρη στην οξυδέρκεια του Άλεξ Ιγουόμπι που απέδειξε ξανά ότι δεν το ξέχασε έτσι απλά το τόπι. Με μία όμορφη κίνηση ο Αφρικανός μείωσε σε 2-1, αλλά είδε τις προσπάθειες των Ριτσάρλισον και Γκόρντον να σταματάνε πάνω στο «τείχος» του Ζοσέ Σα, που σε μεγάλο βαθμό κράτησε στις πλάτες του τη νίκη της Γουλβς στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, διεκδικώντας μέχρι και το βραβείο του MVP και όντας πλέον ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας στο Μολινό.

Η Γουλβς, με αυτό το τρίποντο, πλησίασε στο -1 από την έκτη Άρσεναλ, ενώ η Έβερτον έμεινε σχετικά πίσω (10η με 14 βαθμούς).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 30/10

Λέστερ – Άρσεναλ 0-2 (5′ Γκάμπριελ, 18′ Σμιθ Ρόου)

 

Γουότφορντ – Σαουθάμπτον 0-1 (20’ Άνταμς)

 

Λίβερπουλ – Μπράιτον 2-2 (4’ Χέντερσον, 24’ Μανέ – 41’ Μουέπου, 65’ Τροσάρ)

 

Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας 0-2 (6’ Ζαχά, 88’ Γκάλαχερ)

 

Μπέρνλι – Μπρέντφορντ 3-1 (4’ Γουντ, 32’ Λόουτον, 36’ Κορνέ / 79’ Γκόντος)

 

Νιούκαστλ – Τσέλσι 0-3 (65’, 77’ Τζέιμς, 81’ πεν. Ζορζίνιο)

 

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3 (39′ Κριστιάνο Ρονάλντο, 64′ Καβάνι, 87′ Ράσφορντ)

 

Κυριακή 31/10

Νόριτς – Λιντς 1-2 (58′ Ομομπαμιντέλε / 56′ Ραφίνια, 61′ Ροντρίγκο)

Άστον Βίλα – Γουέστ Χαμ 1-4 (34′ Γουότκινς / 7′ Τζόνσον, 38′ Ράις, 80′ Φορνάλς, 84′ Μπόουεν)

Δευτέρα 1/11

Γουλβς – Έβερτον 2-1 (28′ Κίλμαν, 32′ Χιμένεθ, 66′ Ιγουόμπι)

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς