21.4 C
Athens

Λαμία – Άρης 0-1: Ξόρκισε την «κατάρα» της Φθιώτιδας και εξασφάλισε την ηρεμία που χρειαζόταν! (vid)

Οι Κίτρινοι επέστρεψαν στις νίκες μετά την γκέλα με τον Απόλλωνα και κέρδισαν εκ νέου τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας

Ο Άρης πέρασε με ιδρώτα από τη Φθιώτιδα, ξορκίζοντας την «κατάρα» που τον ήθελε να χάνει στις 3/4 τελευταίες επισκέψεις του στην έδρα της Λαμίας και κέρδισε ξανά την χαμένη του αυτοπεποίθηση μετά τη γκέλα με τον Απόλλωνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πριν τη διακοπή των εθνικών ομάδων.

Οι Κίτρινοι έπαιξαν όσο χρειαζόταν απέναντι στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, είχαν το καθαρό μυαλό στις φάσεις που χρειαζόταν και χάρη σε μία κεφαλιά του αλάνθαστου Γιάκουμπ Μπράμπετς, που πήδηξε στα 2,3 μέτρα, έφυγε νικητής από το ΔΑΚ Λαμίας «σκαρφαλώνοντας» στην 11η θέση, έχοντας πάντα και την τιμωρία των -6 βαθμών στην πλάτη.

Από την άλλη, οι Φθιώτες που είχαν τεράστια ευκαιρία διαρκείας με τους Νούνιες και Καραμάνο στο 61′, γνώρισαν νέα εντός έδρας ήττα και παρέμειναν στον προβληματισμό των τελευταίων θέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν για κάτι παραπάνω από 55 λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Χρήστου Ελευθεριάδη για άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Ντάνιελ Σούντγκρεν, σε μία φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά το ριπλέι δείχνει όλη την αλήθεια και δικαιώνει τον διαιτητή Κουμπαράκη.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Λαμία, θέλοντας να εκμεταλλευτεί από νωρίς τον παίκτη παραπάνω και ευτύχησε να προηγηθεί με το «καλημέρα» της επανάληψης χάρη στην άπιαστη κεφαλιά του Γιάκουμπ Μπράμπετς.

Ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρούνο Γκάμα και με το κεφάλι άνοιξε το σκορ για τους Κίτρινους, με τους παίκτες του Μάντζιου να αφιερώνουν το συγκεκριμένο τέρμα στον άτυχο Άλι, που θα χάσει τη σεζόν λόγω επέμβασης στους χιαστούς.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε δίχως πολλές συγκινήσεις κι αν εξαιρέσει κανείς την κόκκινη του Ελευθεριάδη, που άλλαξε άρδην τις ισορροπίες του αγώνα, αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπερτόγλιο, θα ξεχαστεί εύκολα.

Οι Κιτρινόμαυροι κατάλαβαν πόσο πολύ έλειψαν από την ενδεκάδα τους οι Μαντσίνι, Γκάμα, Μπερτόγλιο, αφού με τους 3 προαναφερθέντες είχαν μεγαλύτερη ταχύτητα στον άξονα, καλύτερες εκτελέσεις στα στημένα και λύσεις σε κάθε συνθήκη του αγώνα.

Σε μία από αυτές ο Πορτογάλος μέσος (Γκάμα) «έφτιαξε» το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και ο Αργεντινός άσος (Μαντσίνι) κράτησε τον Άρη ψηλά στο γήπεδο με το διαρκές πρέσινγκ του, μη αφήνοντας τη Λαμία να κερδίσει μέτρα και αυτοπεποίθηση.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι που εξακολουθούν να έχουν μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα, δεν βρήκαν τις λύσεις στις μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν κυρίως στο δεύτερο μέρος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η καλά διαβασμένη ομάδα του Μάντζιου να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις αδυναμίες της και να πανηγυρίσει μία επαγγελματική νίκη.

ΛΑΜΙΑ – ΑΡΗΣ 0-1

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Κουμπαράκης

Κίτρινες: Μπεχαράνο, Μπερτόγλιο, Τζανδάρης, Ματίγια

Κόκκινες: Ελευθεριάδης (32′)

Λαμία (Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σκόνδρας (79’ Βύντρα), Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (58’ Τζανδάρης), Νούνιες, Μανούσος (58’ Αραμπούλι), Τιρόνε (58’ Σαραμαντάς), Ρόμανιτς (14’ Ελευθεριάδης), Καραμάνος.

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια (74’ Εντιαγέ), Τζέγκομ Μαντσίνι (59’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο (92′ Mάνος), Μπρούνο Γκάμα (74’ Ιτούρμπε), Καμαρά.

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς