21.3 C
Athens

Μπάρντσλεϊ: «Όλοι γνωρίζουμε τι μας περιμένει»

Ο αμυντικός της Μπέρνλι, Φιλ Μπάρντσλεϊ, ήταν αυτός που παρευρέθηκε εκ μέρους των παικτών της αγγλικής ομάδας στη συνέντευξη Τύπου

Ο Φιλ Μπάρντσλεϊ εκπροσώπησε τους παίκτες της Μπέρνλι στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τα play off του Europa League.

O 33χρονος δεξιός οπισθοφύλακας των «clarets» δήλωσε πως στις τάξεις της ομάδας του επικρατεί ενθουσιασμός για τις αναμετρήσεις με τους ερυθρόλευκους, καθώς πιθανή πρόκριση θα σημάνει και την είσοδο των Άγγλων στους ομίλους του Europa League.
Επιπλέον, όμως, ανέφερε πως όλοι στο κλαμπ ξέρουν πόσο καλή ομάδα είναι ο Ολυμπιακός και πως είναι καταξιωμένος σύλλογος στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φιλ Μπάρντσλεϊ:

Πώς βλέπεις την αναμέτρηση;

«Είναι η δεύτερή μου χρονιά. Περάσαμε καλές σεζόν, ειδικά πέρσι που βγήκαμε 7οι. Λόγω της παρουσίας μας στην Πρέμιερ Λιγκ μας γεμίζει με ενθουσιασμό. Ήρθαμε εδώ, είμαστε ενθουσιασμένοι που ήρθαμε στην Αθήνα να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, έναν σύλλογο που είναι καταξιωμένος στο ευρωπαϊκό στερέωμα».

Πόσο σημαντικό είναι για την Μπέρνλι να περάσει στους ομίλους;

«Δεν ήρθαμε εδώ για να δούμε τα αξιοθέατα της Αθήνας, ήρθαμε εδώ για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να παίξουμε στην έδρα μας την πρόκριση. Αν περάσουμε, θα έχουμε σημαντικές αναμετρήσεις στην έδρα μας και θέλουμε να συνεχίσουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε και στην Αθήνα, αλλά και στην Αγγλία».

Υπήρξαν κάποια σχόλια για το βάθος στο ρόστερ σας. Μπορεί να αντέξει η Μπέρνλι σε Αγγλία και Ευρώπη;

«Όλοι γνωρίζουμε τι μας περιμένει. Ο κόουτς κάνει τις επιλογές των παικτών και πρέπει εμείς να σταθούμε αντάξιοι των απαιτήσεων αυτού του επιπέδου και να φτάσουμε στα υψηλά στάνταρ που απαιτούνται. Σε επίπεδο ομάδας ο κόουτς και ο σύλλογος έκαναν τις κατάλληλες επιλογές για να υπηρετήσουν το επίπεδο του συλλόγου. Ο Χαρτ για παράδειγμα έχει κάνει εντυπωσιακή παρουσία. Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Ο Σαμ Αλαρντάις είπε ότι προτιμότερο είναι να αποκλειστείτε από την Ευρώπη και να εστιάσετε στην Πρέμιερ Λιγκ.

«Δεν έχω κάτι να σχολιάσω. Επί της ουσίας δεν έχω δει ακριβώς τι έχει πει ο Σαμ Αλαρντάις».

Αντιμετωπίσατε πολλούς τραυματισμούς. Κατά πόσο έχει επηρεάσει την προετοιμασία;

«Υπήρχαν κάποια ζητήματα, τα αντιμετωπίσαμε, κάναμε καλές προπονήσεις, το σύνολο των παικτών είναι συγκεντρωμένο στην αυριανή αναμέτρηση. Για αυτό περιμένουμε με ανυπομονησία την αναμέτρηση στην Αθήνα».

Οι φίλοι του συλλόγου σας ταξίδεψαν πολλά χιλιόμετρα. Πόσο σημαντική είναι η βοήθειά τους;

«Σίγουρα έχουν κάνει μεγάλες αποστάσεις. Γνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να βρουν πτήσεις είτε μέσω Μάντσεστερ είτε κάποιου άλλου ευρωπαϊκού αεροδρομίου. Είναι σημαντική η υποστήριξή τους. Όλοι έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε εμπειρία της συμμετοχής μας στην Ευρώπη. Όλοι είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε για την πρόκριση.

Αυτοί οι αγώνες είναι μία ευκαιρία να αποκτήσετε εμπειρία και να νιώσετε την ατμόσφαιρα τέτοιων αγώνων. Στο παρελθόν έχει παίξει εδώ η πρώην ομάδα σου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όλοι ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε, θα είναι ζεστή η ατμόσφαιρα, περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο. Και είναι μία πρόκληση να παίξουμε εδώ».

Σε σχέση με την Μπασακσεχίρ πιστεύετε ότι θα έχετε πιο εύκολο ή πιο δύσκολο έργο;

«Κάθε αναμέτρηση την αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά. Αυτή είναι η προσέγγισή μας. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς επιθετικούς παίκτες. Στην Ευρώπη καλείσαι να αναμετρηθείς με μία διαφορετική πρόκληση κάθε φορά. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο αύριο, σκληρό παιχνίδι, αλλά ανυπομονούμε να παίξουμε».

Καταγράφεις παρουσία με τρεις διαφορετικές ομάδες στην Ευρώπη.

«Απολαμβάνω κάθε μου παρουσία, γιατί κι εγώ και ο σύλλογος αντιμετωπίζω κορυφαίες ομάδες. Είναι διαφορετικό το συναίσθημα κάθε φορά. Κι εγώ και οι συμπαίκτες μου περιμένουμε με ανυπομονησία την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό».

Καλείται η Μπέρνλι να αναμετρηθεί σε έξι αγώνες αν περάσει στη φάση των ομίλων. Υπάρχει πιθανότητα να καταστρέψει τις πιθανότητες που έχετε για μία καλή παρουσία στην Πρέμιερ Λιγκ;

«Όλοι οι σύλλογοι καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση. Εμείς την περιμένουμε με ανυπομονησία, κάθε ματς το βλέπουμε ξεχωριστά και στόχος μας είναι να κερδίζουμε κάθε ματς. Εμείς θα απολαύσουμε το ταξίδι όσο θα διαρκέσει. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε το ταξίδι και να κρατήσουμε το όνειρο ζωντανό. Έτσι θα δώσουμε τη δυνατότητα στους φιλάθλους μας να κάνουν και περισσότερα ταξίδια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς