22.7 C
Athens

Ασίστ, ντρίμπλες και άπλετο ποδοσφαιρικό θράσος: Ο Αγκιμπού Καμαρά είναι το νέο αστέρι της Γουινέας!

Είναι μόλις 20 ετών αλλά αγωνίζεται με την οξυδέρκεια ενός 30άρη: Ο Αγκιμπού Καμαρά ήρθε για να μείνει και γιατί όχι, να αφήσει το στίγμα του στο αφρικανικό ποδόσφαιρο

Το άστρο του Αγκιμπού Καμαρά τώρα αρχίζει να λάμπει. Και από τα πρώτα δείγματα φαίνεται ότι κρύβει μέσα του αρκετό φως, ώστε να τον οδηγήσει ψηλά σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Ο ταλαντούχος άσος του Ολυμπιακού κατάφερε να ξεχωρίσει και στο πρόσφατο ματς της Γουινέας με το Σουδάν, βγάζοντας την κάθετη στο 2-1 της ομάδας του και όντας μέσα στις 3 από τις 6 μεγάλες ευκαιρίες της ομάδας του. Η συμβολή του στο παιχνίδι της εθνικής του ομάδας είναι τέτοια που στα τελευταία δύο ματς απέναντι στο Σουδάν ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες επαφές – ενέργειες στο χορτάρι (25), αφήνοντας στην τρίτη θέση τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Μαντί Καμαρά, που προχθες έμεινε στον πάγκο.

https://athlosnews.gr/seirines-sto-limani-i-mantsester-giounaitent-koitazei-manti-kai-agkibou-kamara/

Μπορεί η ομάδα του να στραβοπάτησε και τις δύο αυτές φορές με αμφότερες ισοπαλίες, ωστόσο ο ίδιος απέδειξε ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του διαθέτει το απαιτούμενο ποδοσφαιρικό θράσος προκειμένου να παίρνει πάνω τους τις μεγάλες φάσεις, κάθε φορά που η μπάλα καίει, αλλά και να δημιουργεί τις συνθήκες για να εκτελέσουν οι συμπαίκτες του.

Οι κινήσεις του στο χώρο με ή χωρίς τη μπάλα φανερώνουν έναν παίκτη με ποδοσφαιρική οξυδέρκεια που σε συνδυασμό με το ταλέντο και την ικανότητα του στο ένας εναντίον ενός δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» μίγμα από το οποίο βγαίνει κερδισμένος ο… Ολυμπιακός!

Με τους Ερυθρόλευκους έχει βρει τον τρόπο να ελίσσεται ανάμεσα τις γραμμές, αλλά και πολλές φορές να κινείται κάθετα στον άξονα, δημιουργώντας τους απαραίτητους χώρους για τον Μασούρα, τον συμπατριώτη του Μαντί αλλά και τον Τικίνιο να γίνουν επικίνδυνοι, δίχως καν να ιδρώσουν. Με λίγα λόγια ο Αγκιμπού είναι ένα ατίθασο «μαμούνι» το οποίο δεν θέλει και πολύ χώρο για να κάνει τη ζημιά. Αρκεί μία αφορμή και ένα λάθος του αντιπάλου είτε για να σε τιμωρήσει, είτε για να δώσει έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του.

Όπως ακριβώς έκανε και το περασμένο Σάββατο στη φάση του 2-1 για τη Γουινέα που μετέπειτα εξελίχθηκε στο τελικό 2-2.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς