18.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο μέσος όρος των 2,7 τελικών εντός εστίας αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τον Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός «κόλλησε» στο μηδέν με τον Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική της Super League, σε ένα ματς που δημιούργησε 22 τελικές, εκ των οποίων μόλις οι 7 έγιναν εντός της μεγάλης περιοχής και οι 2 βρήκαν εστία.

Μάλιστα, στο χθεσινό ντέρμπι αιωνίων δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Ερυθρόλευκοι είχαν μειωμένη επίδοση στην παραγωγή ευκαιριών μέσα από του «κουτί», καθώς κάτι ανάλογο συνέβη και στα ματς που προηγήθηκαν για το πρωτάθλημα απέναντι σε Ατρόμητο, Λαμία και Αστέρα Τρίπολης.

Και σε αυτά τα παιχνίδια η ομάδα του Μαρτίνς δημιούργησε κατά μέσο όρο μόλις 2,7 τελικές εντός εστίας (5 με Ατρόμητο και 2 με Λαμία και Αστέρα) και βρήκαν τις λύσεις κυρίως χάρη στην ατομική ποιότητα ορισμένων παικτών.

Μοναδική εξαίρεση το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου οι Πειραιώτες «έφτιαξαν» ξανά 21 τελικές, από τις οποίες οι 10 βρήκαν εστία και οι 4 δίχτυα. Με λίγα λόγια και διαβάζοντας αλλιώς το συγκεκριμένο στατιστικό ο Ολυμπιακός αξιοποιεί μέχρι τώρα στη σεζόν το 85% των τελικών του προς την εστία του αντιπάλου, αλλά όταν δεν βρίσκει λύσεις στο γκολ παρουσιάζει μεγάλη δυσκολία στο να παράγει καθαρές ευκαιρίες απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι επί εποχής Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός βρίσκεται για πρώτη φορά σε σημείο να έχει δύο λευκές ισοπαλίες στο γήπεδό του σε διάστημα 5 αγώνων, αλλά και στη «φτωχή» συγκομιδή των 2,7 τελικών στην εστία / ματς στη Super League.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς